Ukraina prezidenti, qırımtatar halqnıñ Meclis vekillerinen körüşti

Присяжнюк Владислава
·
18:29, 18 Quralay
Ukraina prezidenti, qırımtatar halqnıñ Meclis vekillerinen körüşti
Foto menbası: ОП

Qırımtatar halqnıñ genotsid qurbanlarınıñ hatıra kününde Ukraina prezidenti vladimir Zelenskiy, qırımtatar halqnıñ Meclis vekillerinen körüşti. 

Bunıñ aqqında Ukraina Prezidentiniñ ofisiniñ saytında bildirile

Devlet başı qayd etkeni kibi, qırımtatar halqnıñ aman-aman yarısını şuralar akimiyeti öldirgen, sağ qalğanlarnı ise olar ebediyen ğurbetlikte qalacaqlar dep inandırmağa tırışqan edi, çünki tuvğan Qırımğa qaytmağa yasağı yıllarnen süre edi. 

“Yüzlerce biñ insan ğurbetlikke quvulğan edi. Bütün halqnı tuvğan evden marum etip Qırımda aynı onıñ aqqında bildirgenini mahv etmege tırışqan ediler”, - dedi Prezident. 

Tafsilâtlıca oquñız: Qırımtatarlarnıñ sürgünligi: Qırımdaki tamır halqnıñ genotsidiniñ tarihı

Prezident Vladimir Zelenskiy şunı qayd etti ki, bugün Ukraina, timsalini, amma öz manasını deñiştirmegen yamanlığınıñ qaytuvını is etken. 

“Amma bu sefer onı yoq etermiz. Rusiye, neni yapsa da, onıñ tecavuzı mağlübiyetke oğrar. Ne Qırımnı, ne de devletimizniñ başqa bir qısmını hırsızlap olamaz”, - qayd etti vladimir Zelenskiy.


Menba: Prezidentniñ ofisi

Onıñ sözlerine köre, 18 mayıs - tek matem künü degil, qırımtatar halqnıñ öz aqlarınıñ ve tuvğan evine qaytaruvı oğrunda birleştirüv künü de. 

Bundan da ğayrı, qırımtatar halqına qarşı yapılğan cinayeti ve sürgünliginiñ qurbanları aqqında hatırlatacaq olğan memorialnı yaratmağa teklif etken.

Bizni Telegram'da oquñız