Blinken Lavrov ile körüşüvini red etti 

Любезна Катерина
·
09:31, 23 Kiçikay
Blinken Lavrov ile körüşüvini red etti 
Foto menbası: peoples.ru

AQŞ tış işler naziri Entoni Blinken haber etti ki,  o Rusiyenen  “DMC” ve “LMC” mustaqıl tanıması sebebinden rus zenaatdaşınnen Sergiy Lavrovnen evelsi plan etilgen körüşüvini red etti.

Bunı o kiçik aynıñ 22 Ukraina tış işler naziri Dmitro Küleba ile ortaq brifing devamında beyan etti. 

“Keçken afta devamında men Rusiye tış işler naziri Lavrov ile körüşüvini keçirmege razılıq berdim. Biz avropalı tekükesizlik sebebinden raatsızlıqmıznı muzakere etmege istey edik.  Lâkin Rusiye Ukrainağa ucumlanmağa başladı. Demek, bu körüşüvnıñ endi mañası yoq.  Men ortaqlarımıznen mesleatlaştırdım, olar red etmege keregine qol tuttılar”, - memur qayd etti.

Daa o r Rusiyege qarşı yañı sanktsiyalar ve “Şimaliy aqım-2” rus gaz borunıñ blok etüvini hatırlattı.

Daa oquñız: AB, AQŞ, Britaniya ve Kanada “L/DMC” qabul etüvi sebebinden sanktsiyalarını qabul etecekler. Dünya Putinnıñ qararına nasıl cevap berecek

“Biz tez uyğunlaşqan areketlermiznı başlaymız ve energoteminlevnıñ stabilligini tasdıqlaymız. Birleşken Ştatları, ortaqlar rus tecavuzına qarşı çıqıp, birleştiler.

Aytqanına köre, Rusiye diplomatiya  astında saqlanıp, tecavuziy siyasetini keçire. 

“Biz Rusiyege  Rusiye diplomatiya  astında saqlanıp, Ukraina sınırlarına tecavuzını keçirmege bermedejmiz. Rusiye tarafından eskalatsiya devam etse, AQŞ  ortaqlarınnen beraber öz cevabını berecek. Biz Ukrainağa imdat bildirtmege, halqara uquqnı qorçalamağa ve dünyanı Ukrainada olğanı kibi tecavuzden qorçalamağa devam etedejmiz”, - Devlet departmantnıñ başı ayttı.

Öz nevbetine Dimtro Küleba sınırladı ki, şimdiki vaqıtında avropalı ve dünya telükesizligi içün qıyın vaqıt kelgen.  Aytqanına köre, Rusiyenıñ tecavuzı dünyanı miqyas qaza sınırına oğrattı. Ekinci dünya cenknıñ vaqıtından bu eñ miqyas katastrofa olğan.

“Cumhuriyetlerini tanıp, Putin mustaqıl avrpalı Ukraina devleti ile cenk sebebinden mesülietini de tanıdı”, - Küleba ayttı.

Ministr Baydennıñ antirus sanktsiyalarını qarşıladı. 

“Dünya bütün quvetını, qudretini toplap, Rusiyenı yapılğan cinayetleri içün cezalamağa mecbur”, - qayd etti. 

Daa oquñız: Dünyanıñ Rusiyenen “LMC/DMC” tanımasına rekatsiyası. Belli malümatlar

Belli olğanı

Bizni Telegram’da oquñız