Conson ayttı ki, Ğarpnıñ Qırımnıñ işğaline reaktsiyası “yımşaq” edi

Любезна Катерина
·
15:24, 22 Kiçikay
Conson ayttı ki, Ğarpnıñ Qırımnıñ işğaline reaktsiyası “yımşaq” edi
Foto menbası: metro.co.uk

Büyük Britaniyanıñ premyer-naziri Boris Conson  Rusiyege qarşı sanktsiyalarını qabul etmege Ğarpnıñ niyetini tesvir etti.  O fikir ete ki,  Ğarpnıñ Qırımnıñ işğaline reaktsiyası “yımşaq” edi. 

Bunı o jurnalistlerge ayttı, “Qırım.Realii” haber etti.

“2014 senesi Qırımnıñ işğali ve anneksiyası keçti,  o zamanda Ukraina şarqında cenkâver areketler başlandılar. Tanımağa mecburmız, bizim cevabımız qattı degil edi.  Avropa rus karbogidrogenlerden, rus neftten ve gazdan red etmek içün az şeynı yaptı”, - Coson ayttı.

Daa oquñız: AB, AQŞ, Britaniya ve Kanada “L/DMC” qabul etüvi sebebinden sanktsiyalarını qabul etecekler. Dünya Putinnıñ qararına nasıl cevap berecek

Belli olğanı

  • TİN Ukraina prezidentnı RF ile diplomatik munasibetlerini toqtatmağa talap ete. 
  • Kiçik aynıñ 21 “Donetsk ve Lugansk milliy cumhuriyetlernıñ” başları Denis Puşilin ve Leonid Paseçnik beraber Rusiye prezidentine Volodimir Putinge hatip etip, “L/DMC”  tanımağa rica ettiler.
  • Kiçik aynıñ 21 RF prezidenti Volodimir Putin tanınmamış Donetsk ve Lugansk “milliy cumhuriyetlernıñ” Rusiyenen subyektlik aqını qabul etti ve uyğun emirini imzaladı.
  • Ukraina ve Ğarp beyan ettiler ki,  “L/DMC” qabul etüvi Rusiyenıñ Minsk añlaşmalarından çıqaruvını tasdıqday.
  • “L/DMC” Rusiyenen qabul etüvinden soñ, Moskva sanki tınç maqsadınnen olarnıñ territoriyalarına öz ordularını kirsetmege başladı. 
  • Ukraina prezidenti Volodimir Zelenskiy beyan etti ki, Rusiye Normand formatnıñ çerçivisinde qabul etilgen qararlarını körmemezlikke ursa de, Minsk añlaşmalarından çıqsa de, halqara qayd etilgen Ukraina sınırları denişmesiz qalacaqlar. 
  • Ukraina “normand dörtnıñ” acele samitını teşebbüs etti. Ukraina tış işler nazirligi “Budapeşt memorandum” çerçivisinde soratma yolladı ve acele mesleatlarını keçirmege talap etti.

Bizni Telegram’da oquñız