Aqyarda işğalcilar plâjlarını ve tarihiy binalarını ğayıp etmege devam eteler

Любезна Катерина
·
12:55, 22 Kiçikay
Aqyarda işğalcilar plâjlarını ve tarihiy binalarını ğayıp etmege devam eteler
Foto menbası:  sevastopol.su

Aqyarda işğalcilar plâjlarını ve tarihiy binalarını ğayıp etmege devam eteler ve öz areketlerinnen yerli tabiyatını bozalar, şeyernıñ ve yarımadanıñ iklimine ve ekosimtemasına zarar ketireler. Bu kepe işğalcilar Aqyardaki Görpişçenko soqağına olğan № 2 evine eski internat-mektebinin binasını bozmağa başladılar. Başından oñı ğayrıdan tiklep, RF taqıqat komitetnıñ Aqyardaki kadet korpusını yaratmağa mecbur ediler. Lâkin rekonstrutsiya devamında eski binanı yıqtılar ve onıñ yerine  yañı soyunı qurdılar. Ondan ğayrı iğalcilar şeyer plâjlarına zarar eteler.

Buni ForPost haber etti.

Bina 1955 senesi qurulğan edi.  Onıñ yıqması aqqında aqqında Aqyarnıñ gubernatorı Mihaylo Razvojayev ve Aqyarnıñ “kapital qurucılıq bölüknıñ müdiri” İlarion Gapitsonov haber ettiler.

2015 senenin yanvar ayında qıştaki buzlavuqlar qızdıruv sistemasını bozdılar,  bu sebepten internat mektebnıñ fareketini toqtattılar, talebelirini Papanina soqağına olğan №4 internat-mektebine keçirdiler.

Menba: sevastopol.su

Görpişçenko soqağına olğan  tarihiy binasından  aileviy terbiya merkezini yapmağa istegen ediler. 2017 senesi leyhanıñ vesiqaları azır ediler, lâkin belli oldı ki,  obyektnıñ ve “Malahiv kurgan” qoruv zonanıñ sınırlarını uyğunlaştırmağa qıyın. Ondan ğayrı, bina RF Medeniyet nazirliknıñ ükümine köre, kooruv astında buluna.

2021 senesi kiçik ayında işğal ükümeti binadan  Sankt-Peterburg filiyanıñ  taqıqat komitetnıñ Aqyardaki kadet korpusını yaratmağa qarar çıqardı. Bu vazifenı arbiy qurucılar yerine ketire ediler.

Menba: sevastopol.su

700 mln ruble kontraktnı işğal “Kapital qurucılıq il direktsiyası” devlet kompaniyası ve “№ 4 nomerali baş arbiy-qurucı idaresi” imzaladılar.  Qurucılar işini 2022 senenin  ilk qış aynıñ 31 bitirmege mecbur ediler. 

“Qayd etilgen qararğa köre, bir korpusını tamamınnen yoq etecekler, yanısını quracaqlar. Leyhağa köre, ekincisını rekonstruktsiya etecekler - mümkün edi tamamınnen rekonstruktsiya etmege. Belli oldı ki, cenkten soñ vaqıtlarında oñı yaramay maddelerden qurdular ve bina qaviy degil. O qadar yıllar turğanı şaşırta”, - böyle vaziyetini Razvojayev köre.

Menba: sevastopol.su

Aytqanına köre,  er şey qoşma taqıqattan soñ ve qaba sılavnıñ çıqarmasından belli oldı. Binanıñ havflı olğanı aqqında qarar çıqarıldı. İşğalcilar eski binanıñ qaviy kopiyasını qurmağa isteyler.

“Mında balalar ögrenecekler, bu sebepten qurucı eski binanı yıumağa ve onıñ yerine uyğun binanı qurmağa teklif etti. Bunı yapacaklar, çünki telükesizligini teminlemek içün başqa usullar yoq”, - Razvojayev beyan etti.

Bina rekonstruktsiyadan evel Menba: sevastopol.su

Şu zamanda,  quvetli yel sebebinde ticariy pavilyonlarnıñ damlarına balaban taşlar yıqıldılar ve Vasilde olğan kiosklarına zarar ketirdiler. Bu Vasilivska balkadan ilk qalğan şeylerdır. Bu plâj içün taş yıqıluvları adiy şeydır, işğalcilarnıñ areketleri bunıñ sebepleridir.  Balaklavalı ham maden idarenıñ faaliyeti sebebinden siyrek ösümliklerine zarar ketirdi. 

Menba: sevastopol.su


Menba: sevastopol.su

Menba: sevastopol.su

Bizni Telegram’da oquñız