Nariman Celâlov ve Ahtemovlar ağa-qardaşları apiste oraq aynıñ 26 qadar qalacaqlar

Любезна Катерина
·
18:26, 21 Kiçikay
Nariman Celâlov ve Ahtemovlar ağa-qardaşları apiste oraq aynıñ 26 qadar qalacaqlar
Foto menbası: Кримська солідарність

Eñ azdan oraq aynıñ 26 qadar qırımtatar halqnıñ Meclis baş muavini Nariman Celâlov ve Aziz ve Asan Ahtemovlar apiste bulunacaqlar. Böyle qararnı Aqmescitteki işğal Kiyev rayon makemesi alğan. 

Bunıñ aqqında İçtimaiy Qırımğa advokat Nikolay Polozov bildirdi. 

“Makemege” davanıñ kelgen künü qara qış aynıñ 26’dan itibaren tevqif müddetiniñ uzatılması - 6 aydır. Böyleliknen, er kes oraq aynıñ 26 qadar tevqif astında qalacaq. 

“Alı yahşı. Sağlığı - qanaatlendirici, keyfi - atik. Küreşmege azırlar. Buna köre, episi bu, nasıl inkişaf etilecegine esas ceryanında baqacağımız”, - qayd etti Polozov. 

“Makeme”, saban aynıñ 3 saat 10 ötkerilecek olğan esas diñleviniñ kününi tesbit etken. 

Belli olğanı 

  • Uvut aynıñ 21 qayd etilgen Ana tili halqara kününde qırımtatar tilinde canlı imlâsı ötkerilecek. Onı Kreml siyasiy mabusları Nariman Celâlov ve Ahtemovlar ağa-qardaşına bağışlaycaqlar.
  • Nariman Celâl ve Ahtemovlar ağa-qardaşlarnıñ ömür arqadaşları siyasiy mabuslarına qol tutmaq ricasınen mektübini yayınladılar. 
  • İlk küz aynıñ 3 ve 4 Aqmescitte ve Kezlevde beş qırımtatarını Perevalnoye köyündeki gaz borusınıñ patlavında şübesi boyunca tevqif ettiler (iş adamı Eldar Odamanov, ağa-qardaş Aziz ve Asan Ahtemov, Şevket Üseinov ve qırımtatar halqnıñ Meclis başı Nariman Celâlnı).
  • İlk küz aynıñ 6 işğal “makemesi”, tutıp alınğan qırımtatarlatnı tevqif etken
  • İlk küz aynıñ 22 Nariman Celâlovnıñ qabaatlavını teşkil etilgen gruppası terkininde diversiyasına deñiştirip quvetleştirdiler. O ise - 12’den 20 yılğa qadar azatlıqtan marum etüvini közde tuta. Bundan da ğayrı, onı teşkil etilgen gruppasınıñ terkibinde patlayıcı malzemelerniñ qanunsız satın aluvında, alıp berüvinde ve saqlanuvında qabaatladılar.
  • Ekim aynıñ 8 Nariman Celâlovnı teşkil etilgen gruppasınen yapılğan patlayıcı tertibatnıñ sıñırdan qanunsız keçirilmesinde qabaatladılar.
  • Qırımdaki işğal mahkemesi Nariman Celâlovnıñ apisi sebebinden berilgen apellâtsiya şikâyetini red etti.

Bizni Telegram’da oquñız