Zelenskiy, Putinnen añlaşmalarnıñ “er bir şekline” azır olğanını ilân etti

Присяжнюк Владислава
·
13:07, 17 Kiçikay
Zelenskiy, Putinnen añlaşmalarnıñ “er bir şekline” azır olğanını ilân etti
Foto menbası: twitter/@ZelenskyyUa

Ukraina prezidenti Vladimir Zelenskiy, RF prezidenti Vladimir Putinge añlaşmalarnı keçirmege teklif etti. Añlaşmalarnıñ “er bir şekline” azır.

Bunıñ aqqında RBK-Ukraina, jurnalistlerge Ukraina prezidentiniñ arizasına atıf eterek yaza

Zelenskiy qayd etkeni kibi, diplomatiya,  “müzakereler masasına oturğanımızdan soñ” başlanacaq. 

Müzakerelerniñ er bir formatına azır olğanı aqqında da bildiedi, Ukraina prezidenti, “vastalı müzakerelerine eli buçuq yıl içinde” azır. 

Tafsilâtlıca oquñız: Zelenskiy, Ukraina devlet telükesizligini temin etken strategiyasını qabul etti. Rusiye onıñ içinde “havfı” ola

“Rusiye, zayıflaştıruvına dair, ekitaraflama munasebetler aqqında laf etmege azır olğanını halq ögünde aytqanda, er sefer mediağa bu çıqışlarnı qayd etemiz ve bından soñ er sefer bu körüşüv er bir şekilde olunsıñ dep Rusiyege talabını yollaymız. Halq ögünde ilân etilgen mevamından ğayrı, aqiqaten biznen müzakere etmege azır degiller”, - qayd etti Zelenskiy.

Belli olğanı 

  • Rusiye KHV yazğanları kibi, Rusiye prezidentiniñ matbuat kâtibi Dmitriy Peskov, cuma aqşamı künü, uvut aynıñ 17 jurnalistlernen ananeviy brifingi vaqtında Kiyev, Ukraina ve RF başları Vladimir Zelenskiy ve Vladimir Putinnıñ körüşüvlerni keçirmege teklif etkenini tasdıq etti. Amma Peskovnıñ sözlerine köre, “bu körüşüvni ne içün keçirmek kerek” olğanı bir vaqıt añlatılmay edi. 

Bizni Telegram’da oquñız