Zelenskiy, Ukraina devlet telükesizligini temin etken strategiyasını qabul etti. Rusiye onıñ içinde “havfı” ola

Присяжнюк Владислава
·
17:35, 16 Kiçikay
Zelenskiy, Ukraina devlet telükesizligini temin etken strategiyasını qabul etti. Rusiye onıñ içinde “havfı” ola
Foto menbası: Слово і Діло

Prezident Vladimir Zelenskiy, uvut aynıñ 16 evelden Milliy telükesizlik ve mudafaa şurasınen qabul etilgen Ukraina devlet telükesizligini temin etken strategiyasını qabul etti. Vesiqa, Rusiye ve onıñ areketlerini Ukrainanıñ devlet telükesizligi içün havf ketire bilgenlerini kibi tesbit ete.

Uyğun emir, prezident ofisiniñ saytında yayınlandırılğan

MTMŞ devlet telükesizliginiñ temin etüv strategiyası, 2021 senesi ilk qış aynıñ 30 oturışta qabul etilgen edi. Vesiqa, 2025 senesine qadar devrine planlaştırılğan ve “Ukraina devlet telükesizligine aqiqiy havflarnı” ve bu saadadali siyasetini tesbit ete. 

Ukraina devlet telükesizligine havfları aqqında bölüginde vastalı tarzda tek bir devlet  - Rusiye ve onıñ işğal memuriyetleri, ve “ayrı ecnebiy devletler”, ealiniñ eyialnıñ alçaq seviyesi, “oligarh daireleri”, halqara terrotizm ve başqaları añıla.

“Rusiye Federatsıyası, Ukrainada şahsiy maqsatlarnıñ kerçekleştirüvi, ayrıca devletçiliginiñ itibardan tüşürü içün gibrid cenkni devam ete, muntazam sürette siyasiy, iqtisadiy, malümat-ruhiy ve başqa usullarnı, kiber ücümlerni qullana”, - denile Strategiyada. 

2021 senesi saban ayında Vladimir Zelenskiy, mudafaa saasında devlet siyasetiniñ kerçekleştirüvi ve cenk, mudafaa ve arbiy qurucılıq saalarında evelliklerniñ kerçekleştirüv yollarınıñ tayin etilmesine yöneliş tutqan Ukrainanıñ arbiy telükesizlik strategiyasını amelge keçirdi. 

2021 senesi ilk qış ayında Malümat telükesizlik strategiyası amelge keçirilgen. Anda teren çağıruvlar ve malümat telükesizligine havflar arasında “Rusiye Federatsıyasınıñ malümat siyaseti” añıla. 

Bizni Telegram’da oquñız