G7 ülkeler RF qarşı sanktsıyalarnı kirsetmege azırlığı aqqında bildirdiler

Присяжнюк Владислава
·
16:39, 14 Kiçikay
G7 ülkeler RF qarşı sanktsıyalarnı kirsetmege azırlığı aqqında bildirdiler
Foto menbası: Reuters

G7 ülkelerniñ maliye nazirleri Rusiye Federatsıyası, Ukrainağa kirmege qarar berse, onı iqtisadiy aqibetleri aqqında ihtar eteler.

Bunıñ aqqında uvut aynıñ 14 peyda olğan “Büyük yedilik” ülkelerniñ umumiy arizasında denile. 

“Biz, G7 iqtisadiyat nazirlerimiz, ukrain iqtisadiyatımızğa ve zayıflaştıruvımdan evel diplomatik yolunıñ acele tesbit etüvine dair şimdiki quvetlerimizge qol tutmaq içün tez sürette ve qatiyen cevap bermege azırlığımıznı qayd etemiz”, - denile arizanıñ metininde. 

Tafsilâtlıca oquñız: Rusiye, işğal etilgen Qırımda, Aqrusiyede ve Ukraina sıñırları yanında arbiylerni arttırmağa devam ete - Maxar

Qayd etilgeni kibi, G7 ülkelerniñ yönelişi Ukrainadaki vaziyetiniñ zayıflaştıruvı ola. Vesiqada şusı denile ki, Kreml Ukrainağa qarşı arbiy areketlerni quvetleştirse, devletler rusiye iqtisadiyatı içün kütleviy aqibetlerine ketirecek olğan iqtisadiy ve maliyeviy sanktsıyalarnı kirsetmege azırlar: “Ukrainağa qarşı Rusiyeniñ ilerideki er bir tecavuzını tez, koordinatsıya etilgen ve quvetli cevabı qarşılacaq”. 

“Büyük yedilik” ülkelerdeki maliye nazirliginiñ sözlerine köre, olar vaziyetni közeteler ve eñ qısqa müddet içinde Ukrainağa iqtisadiy ve maliyeviy destegini bermek içün beraberlikte areket etmege azır olacaqlar. 

Belli olğanı

Bizni Telegram’da oquñız