Alina Paş işğal etilgen Qırımğa ziyaretini tefsir etti

Любезна Катерина
·
14:52, 13 Kiçikay
Alina Paş işğal etilgen Qırımğa ziyaretini tefsir etti
Foto menbası: Аліна Паш – Тіні забутих предків / instagram

Ukrainanı “Eurovision 2022” konkursta Ukrainanı taqdim etken milliy saylavnıñ ğalipı Alina Paş beyan etti ki,  2015 senesi o Moskvadan işğal etilgen Qırımğa uçaqnen degil,  avtobusnen keldi. 

Yırcı buni Katerina Osadça yetikçinen subeti devamında beyan etti.

Aytqanına köre, cemaat oñı rus aviayollar aqqında qavğalı yazısını yerliştirdi ve işğal etilgen Yaltanıñ geolokatsiyanı qoştı. Paş ayta ki,  o anda avtobusnen kelgen edi. 

“İnsanlar tüşünmege başladılar ki, sanki men anda uçaqnen keldim. Menim aslında haberim de yoq edi. Kerekli isbatlar “Suspilnede” bar. Demek, men qanunnı bozmadım”, - Paş ayttı. 

Osadça yırcığa hatırlattı ki, 2015 senesi o işğal etilgen Qırımğa Moskvadan uçuvı aqqında doğru sualini bergen edi. Paş aytqan edi ki, o kerçekten uçqan edi. Bu “Eurovision” saylavlarnıñ qaydelerini boza.

Şimdiki vaqıtında yırcı ayta ki,  o ziyaret aqqında umumiy malümatlarını bergen edi.

“O zamanda men çoq uça edim ve yüre edim, bu sebepten umumiy cevabını bergen edim”, - 2022 senenin milliy saylav ğalipı ayttı.

Belli malümatlar

  • Promin Radioda "Vіkend Novoї Müziki" programmada Alina Paş beyan etti ki, ne içün konkursqa “Tіnі Zabutih Predkіv” yırını taqdim etti ve onıñ ukrain tercimesini beklemege kerek mı, milliy saylavlarda şahsiyetinnen bağlı qavğa aqqında ne tüşüne ve Music Moves Europe Awards 2022 mukâfatlandıruvda olğan duyğuları aqqında haber etti.

  • "Grimerka Єvrobaçennâ" yeterinde Alina Paş Timur Miroşniçenkoğa işğal etilgen Qırımğa ziyareti aqqında tefsirler berdi.

Bizni Telegram’da oquñız