Putin Baydenge beyan etti ki, Ukraina Alyansqa qoşulsa, Rusiye işğal etilgen Qırım içün NATOnen cenkleşmege azır

Любезна Катерина
·
11:41, 13 Kiçikay
Putin Baydenge beyan etti ki, Ukraina Alyansqa qoşulsa, Rusiye işğal etilgen Qırım içün NATOnen cenkleşmege azır
Foto menbası: ВВС News

Rusiye prezidenti Volodimir Putin AQŞ prezidenti Co Bayden ile telefon subetnıñ devamınla beyan etti ki,  Ukrainanıñ NATO imkânı olğan kirişnıñ “havflı neticeler bar, misal olaraq Rusiye ve Alyans arasında cenkâver çatışmanıñ telükesi”. 

Bunı Putinnnıñ ve  Baydennıñ telefon subetnıñ neticeleri ile brifingte RF prezidentnıñ yardımcısı Yuriy Uşakov haber etti.

“Prezident (Volodimir Putіn - red.) diqqıtını celp etti ki,  Ukraina askereleşüvnıñ ve zemaneviy silâlaştıruvnıñ telükesi bar. Bunı ğarpiy devletler yapalar ve Donbasta ve Qırımda olğan ukrain quvetçilernıñ provokatsiyalarına qol tutalar. Ukrainanıñ Qırımnı quvetnen qaytarmağa niyeti bar, bu vesiqalarda qayd etiler. Bu sebepten NATOğa imkânı olğan kirişi telükenen sayıla. Bunıñ havflı neticeleri bar, misal olaraq Rusiye ve Alyans arasında cenkâver çatışmanıñ telükesi. Alyan özü Vaşington añlaşmanıñ beşinci maddesini bozdı. Bunı prezidentimiz bugünki aytışmalar devamında aytqan edi”, - Uşakov beyan etti.

Daa oquñız: Ukraina şimdiki vaqıtında Qırımnı ve Donbasnı qaytarmaq içün arbiy ameliyatlarını azırlamay - Zalujnıy

Belli malümatlar 

  • Kiçik aynıñ 12 Volodimir Putin ve Co Bayden telefon subetini keçirdiler. Onıñ devamında amerikalı prezident “Ukraina suverenitetine, mustaqılligine ve territorial bütünligine ve devletnıñ telükesizlik mehanizmlerini seçip almağa aqqına imdat bildirtti”. Daa Bayden rus liderini tenbiledi ki, RF Ukraianağa ucumını başlasa, bunıñ ciddiy neticeleri olacaqlar. Aytqanına köre,  Rusiye “tez ciddiy zararını” körecek.  

Bizni Telegram’da oquñız