Tank qarşı ve umumiy arbiy yedekler duşmannıñ ateş yeñilmege azır olmağa mecbur - Nayev

Діденко Анастасія, Любезна Катерина
·
15:30, 07 Kiçikay
Tank qarşı ve umumiy arbiy yedekler duşmannıñ ateş yeñilmege azır olmağa mecbur - Nayev
Foto menbası: КОС ЗСУ

Ukraina poligonlarına duşman tehnikağa qarşılıq etmek içün idmanlar keçireleler. Askerler, mudafaanı bozmağa tırışqan, şartlı duşmanğa qarşılıq etmege tırışalar.

Bunı Suspilne Qırımğa BQK USQ metbuat-hızmetinde haber ettiler.

Oquşlarğa tank, muyendis ve tankqarşı top bölüklerini celp ettiler.

“Er bir idmanda biz bölük komandandan kelgen emirlerden qarar çıqaruvınace ve kerçek nomeralı topçinen ya da tank erkânınnen bu vazifenı yerine ketirmek içün vaqıtını azlaştıramız”, - Ukraina Birleşken Silâlı quvetlernıñ komandanı, general-leytenant Sergiy Nayev haber etti.

Komandannıñ aytqanına köre, tanqarşı yedek tez-tez açıluv yerine keçti. Oquşlar devamında muyendis bölükleri tank qarşı bölüklerine vazifelerini yerine ketirmege yardım etmek içün mina qoralarını yerleştirdiler. 

Daa oquñız: Ukraina şimdiki vaqıtında Qırımnı ve Donbasnı qaytarmaq içün arbiy ameliyatlarını azırlamay - Zalujnıy

Tankçiler ise beklenme  rayonına kelip, ateş sınırına cenkâver areketleri, şartlı duşmannıñ ucumını qarşılamasını ve toplaşuv rayonlarına kirelevini işletken ediler. 

«Bu kere tankçilar telüke işaretinnen köterilgen ediler ve bekleme  rayonğa kettiler.  Şartlı duşmannıñ areket yolları istihbaratnen qayd etilgen ediler.  Baş nişanlarnıñ qayd etüvinden soñ tankçilar cenkâver areketlerini başladılar», - general-leytenant haber etti.

Menba: BQK USQ 

Komandan qayd etti ki,  Antiterroristik ve Birleşken Quvetlernıñ ameliyatlar tecribesı köstertti ki, tanklar ucum operatsiyanıñ esaslarnıñ biridır.  Bu sebepten, tankqarşı ve umumiy arbiy yedekler er vaqıt duşmannıñ ateş yenilmesine azır olmağa mecburlar.

General-leytenant qoştı ki, bu idmanlardan soñ bölüklernıñ azırluvı devam etecek.

“Askerlernıñ zenaat qabiliyetlerini mükemmelleştirüvı devam etecek”, - Nayev tarifledi. 

Daa oquñız: Zelenskiy, ülkeniñ mudafaa qabiliyetiniñ pekitüvi aqqında emirni imzaladı. O, neni köz ögünde tuta?

Belli malümatlar

Bizni Telegram’da oquñız