QRM, “Tamır qırımtatar qadınlar ve qızlarına dair tecavuzı” mevzusına esabatnı BMT komitetine yollağan

Присяжнюк Владислава
·
11:08, 03 Kiçikay
QRM, “Tamır qırımtatar qadınlar ve qızlarına dair tecavuzı” mevzusına esabatnı BMT komitetine yollağan
Foto menbası: mladiinfo.eu

Qırımtatar resurs merkezi, “Tamır qırımtatar qadınlar ve qızlarına dair tecavuzı” mevzusına qadınlarğa dair esabatnı diskriminatsıyanıñ yoq etüvi boyunca BMT komitetine yollağan.

Bunıñ aqqında teşkilâtnıñ matbuat hızmeti bildire

Qayd etilgeni kibi, bu esabat, qadınlarğa dair tecavuzı, onıñ sebepleri ve aqibetleri aqqında meseleler boyunca BMT maruzacısına da Rim Alsalemnen yollanılğan edi.

“QRM, işğal etilgen Qırımda qadın aqlarınıñ bozuluvı, ayrıca, qırımtatar faallerniñ bozuluvları boyunca vaziyeti aqqında malümatnı berip ve Kremlniñ qanunsız areketlerniñ sırasını misal olaraq alıp ketirgen. Qırımda qadınlar öz grajdan mevamı sebebinden taqip etileler. Eñ zayıf gruppası, Qırımdaki siyasiy mabuslarnıñ ömür arqadaşları, anaları ve qızları ola. Daa 2014 senesi Rusiyenen Qırımnıñ işğalinden soñ yarımadada Rusiye içün insanlarnıñ oñaytsız garajdan mevamı sebebinden olarnıñ siyasiy aqlarını sıñırlamağa başladılar. Böyle basqılarğa yüzlerce faal oğradı, olarnıñ arasında müim bir yerni qırımtatar tamır halqnıñ qadın vekilleri almaqtalar”, - denile beyanatta.

Bu esabat, BMT’de insan aqları boyunca Şurasınıñ 50’ci sessiyasında taqdim etilecek.

Bizni Telegram’da oquñız