Ukraina, işğal etilgen territoriyalarnen vaziyeti sebebinden BMT Baş assambleyasınıñ munaqaşalarnı çağırmağa istey

Присяжнюк Владислава
·
14:46, 01 Kiçikay
Ukraina, işğal etilgen territoriyalarnen vaziyeti sebebinden BMT Baş assambleyasınıñ munaqaşalarnı çağırmağa istey
Foto menbası: Інтерфакс-Україна

Ukraina, uvut ayında Rusiyenen Ukrainanıñ vaqtınca işğal etilgen territoriyalarında vaziyetniñ müzakeresi içün munaqaşalarnı çağırmağa planlaştıra.

Bunıñ aqqında TİN vekili Oleg Nikolenko, onlayn-brifingde ilân etti, bildire Ukrinform. 

“Ukraina, rusiye telükelerniñ tarafsızlaştıruvında BMT rölüniñ quvetleştirüvi üzerinde faal işini toqtatmay. Uvut ayında devletlerniñ büyük sayısında iştirağı ile vaqtınca işğal etilgen territoriyalarında vaziyetni müzakere etmek içün BMT Baş assambleyasınıñ munaqaşalarnı toplamağa planlaştıramız”, - dedi Nikolenko.

Daa hatırlatqanı kibi, böyle müzakerelerniñ esasında Baş assambleyası, er yıl eki müim qararını qabul ete - vaqtınca işğal etilgen Qırımda insan aqlarnıñ qoruması ve Qırım yarımadasınıñ ve Qara ve Azaq deñizlerniñ qısmınıñ askeriyleşüv meselesi aqqında. 

Belli olğanı

  • Qara qış aynıñ 31 BMT Telükesizlik şurasınıñ oturışı olıp keçti, onıñ çerçevelerinde olğan müzakeresi, Rusiyenen Qırımnıñ vaqtınca işğali neticesinde yaratılğan ve Ukrainanıñ şarqında silâlı tecavuzınıñ yapılması neticesinde peyda ettirilgen Avropada ciddiy telükesizlik buhranı sebebinden BMT reberligi ve halqara ittifaqdaşlıq azalarnıñ mevzimlerini ve yanaşuvlarnı qayd etti. 

Bizni Telegram’da oquñız