Qırımda işğalcilar qanunsız eki dane ukrain balıqçinı toqtattılar

Любезна Катерина
·
10:00, 29 Qaraqışay
Qırımda işğalcilar qanunsız eki dane ukrain balıqçinı toqtattılar
Foto menbası: t.me/denisovaombudsman

Rusiye Federatsiyası işğal etilgen Qırımda Ukraina grajdanlarını toqtatmağa devam ete ve ukrain icraci organlarına resmiy malümatlarını bermey. Qırı deñıznıñ yalısınla, Şçelkino şeyeriyedk işğal sınırcılar eki dane ukrain balıqçinı toqtattılar. Ukraina tarafı bu adise aqqında haber etilmedi.

Bunı Ukraina Yuqarı Şuranıñ insan aqlar suallerden vekili Lüdmila Denisova Telegramda haber etti. 

Onıñ malümatlarına köre, eki dane balıqçi Ruslan Romanüta ve İvan Gerasimenko 2022 senenin yanvar aynıñ 25 Qara deñızge “Volga” adlı balıqçi gemide Herson vilâyetnıñ Geniçesk şeyerinden çıqtılar ve yevge qaytmadılar. 

Eveldeki malümatlarına köre, geminıñ köçüricisı bozuldı ve o işğal etilgen Qırımnıñ, Şçelkino şeyerine keldi.  Anda adamlarını işğal sınırcılar toqtattılar.

Herson vilâyetnıñ Milliy politsiyanıñ malümatlarına köre, Ukraina Cinayet Qanunnamenıñ 146 maddenıñ 1 qısımına (zorbalıqnen ğayıp etüv) cinayet davası açılğan.

“Ukrain balıqçilarnıñ işğalci-devletnen toqtatuvları qalqara uquqnıñ bozuvınnen sayılalar. RF insan aqlar suallerden vekileni Tetâna Moskalkovanı qanunsız toqtatılğan ukrain grajdanlarını azat etmek içün kerekli tedbirlerini  keçirmege çağırtam”, - Denisova yazdı.

Daa ombudsmen halqara uquq qorucı teşkilâtlarını bu vaziyetini nezaret etmege çağırttı ve olarnıñ esas aqlarnıñ ve azatlıqlarnıñ bozuvnıñ ögüni almağa çağırttı.

Bizni Telegram’da oquñız