Stoltenberg Rusiyenı Ukrainağa ucumnıñ “neticeleri” aqqında tenbiledi

Присяжнюк Владислава
·
17:39, 28 Qaraqışay
Stoltenberg Rusiyenı Ukrainağa ucumnıñ “neticeleri” aqqında tenbiledi
Foto menbası: РБК-Україна

Rusiye Ukrainağa arbiy tecavuzını başlasa, Ğarp devletleri oña qarşı siyasiy ve arbiy sanktsiyalarını qayd etmege ola bile. Böyle vaziyette Alyans öz ortaqlarını qoçalamağa ve Şarqıy Avropa devletlerine öz bulunmasını kenişlemege azır.

Bunı yanvar aynıñ 28 NATO general kâtibi Yens Stoltenberg Atlantik şuranen teşkil etilgen onlayn çıqış devamında beyan etti.

“Bizim maqsadımız - Rusiyege añlatmağa ki,  o Ukrainağa qarşı cenkâver areketlernıñ neticeleri olur.  NATO ortaqları ciddiy siyasiy ve iqtisadiy sanktsiyalarını qayd etmege azırlar”, - memur tarifledi.

O qoştı ki, Ukraina cenkâver azırlıq dericesi 2014 seneden soñ denişti ve quvetleştirdi. Demek Ukraina Rusiyege çoq zarar ketirmege ola bile.  

“Biz  ukrain telükesizlik institutsiyalarını yañılaştırmağa ve quvetleştirmege yardımetemiz,  askerlerge idmanlar keçiremiz. Demek, Rusiye Ukrainağa ucumlansa, Ukraina de Rusiyege zarar ketirmege olur”, - general kâtibi ayttı.

Memur qayd etti ki, Rusiye Federatsiya bu vaqıtace ukrain sınırından öz ordularını almadı. Aksine, o anda daa silâlarını ve arbiy tehnikanı ketirmege başladı.

“Şimdiki vaqıtında biz ordularnıñ çoqlaşuvını qayd etemiz. Olar biñler askerlerini, tehnikanı ve aletlerini Ukraina ve Belorusiye sınırlarına yerleştireler. Aletler arasında helikopterler ve ağır silâlar bar”, - Stoltenberg ayttı.

NATO-nıñ areketleri

Stoltenberg aytqanına köre,  NATO-nıñ bu vaqıtace RF areketleri ve planları aqqında haberi yoq.

“Rusiye ucumlanmağance, aytışmalarını keçirmege vaqıtımız bar. Rusiyenıñ planları bilinmez qalalar, belki olar daa kerçek qararını çıqarmadılar. NATO ile, biz siyasiy muzakerege azırmız, telüke olsa - cevap bermege de azırmız. Biz aytışmalarğa azırmız, lâkin yaramay vaqıalarğa de azırmız”, - general kâtibi ayttı.

Daa o hatırlattı ki, NATO Şarqıy Avropa devletlerine öz arbiy bulunmasını kenişlemege azır ve bu sualnıñ yerine keterüvi ile çalışmağa başladı.

“Bu kerçekler NATO-nıñ ortaqlarını qorçalamağa azırlığını isbatlaylar”, - memur ayttı.

Daa Alyans öz quvetlernıñ terkibini baltik ve qaradeñız regionlarda kenişlecek.

“Biz ümüt etemiz  ki, ucum taqımlarını (cevap quvetlerini) Baltiya devletlerden ğayrı, başqa devletlernıñ territoriyalarını yerleştirmege olacamız. NATO öz bulunmasını Qaradeñız reşionda, Frenkistanda, Britaniya ve başqa devletle quvetleştirmege niyet ete”, - Stoltenberg ayttı.

Belli malümatlar

Bizni Telegram’da oquñız