Bayden Putinnı şahsiy sanktsiyalar aqqında tenbiledi

Любезна Катерина
·
09:32, 26 Qaraqışay
Bayden Putinnı şahsiy sanktsiyalar aqqında tenbiledi
Foto menbası: АР

AQŞ prezidenti Co Bayden beyan etti ki,  eger Rusiye Ukrainağa miqyas ucumını başlasa, RF prezidenti Volodimir Putinge qarşı şahsiy sanktsiyalar baqılacaqlar. Böyle sanktsiyalarnıñ siyrek qorquzuvı Rusiye ordularnıñ Ukraina sınırları boyu çoqlaşuvından soñ peyda oldı. NATO öz quvetlerini  beklev rejimge keçirdi ve Şarqıy Avropanı qoşma gemilernen ve qırıcılarnen quvetleştirdi.  

Bunı The Guardian haber etti.

Bayden beyan etti ki,  Rusiye ucumını başlasa,  bu “Ekinci Dünya cenknıñ vaqıtınıdan soñ eñ miqyas ucum olacaq” ve o ise “dünyanı deniştirecek”. Amerikalı başı ifadeledi ki,  başqa azırlanğan tedbirlernen beraber, Putinge qarşı doğru sanktsiyalarnıñ qad etüv imkânını baqacaq.

“Men bunı baqmağa ola bile edim”, - Bayden Putinge qarşı şahsiy sanktsiyalarnıñ qabul etüvi aqqında sualine cevap berdi. 

AQŞ prezidenti daa “kütleviy neticeler” ile iqtisadiy sanktsiyalar aqqında haber etti.  Olar 2014  senesi olğan Rusiyenıñ ukrain Qırımğa ucumdan soñ qayd etilgen sanktsiyalardan quvetli olalar.

Belli malümatlar

  • Rusiye ucum planlarını red ete ve ayta ki,  buhrannıñ sebebi - NATO ve AQŞ areketleridirü  Kreml Ğarptan telükesizligini talap ete,  ve Ukrainanı öz sıralarına qabul etmemek rica ete.
  • NATO baş kâtibi Yens Stoltenberg Gurcistanniñ ve Ukrainaniñ ortaqlarini saylap almağa aqlari bar, daa ifadeledi ki, alyans Ukrainadaki vazietini nezaret etecek.
  • Yanvar aynıñ 25 NATO baş kâtibi Yens Stoltenberg beyan etti ki, Rusiyenıñ tecavuzı çerçevisinde Şimaliy Alyans öz ordularını Ukrainada yerleştirmecek. 
  • Putinge qarşı sanktsiyalar qorqızması AQŞ Avropağa tabiy gaznı tamin etmege azırlağanda peyda oldı. Eger Rusiyeden aqım azlaşsa,  böyle areketler ile RF prezidentnıñ eñ quvetli silânı zaifleştirmege tırışacaqlar.
  • The Guardian neşriyatı, britaniyalı istihbarattaki menbalarına atıf etip şimdi ukrain sıñırı yanında RF ordusınıñ tahminen 175 biñ arbiy hızmetçisi bulunğanını ve Rusiye, arbiy ücümi içün üç stenariyni baqqanını yaza. 

Bizni Telegram’da oquñız