RF işğal Cenübiy arbiy ortalıqta cenkâver qabiliyetlernıñ teşkerüvi başlandı 

Любезна Катерина
·
12:45, 25 Qaraqışay
RF işğal Cenübiy arbiy ortalıqta cenkâver qabiliyetlernıñ teşkerüvi başlandı 
Foto menbası: АР

RF işğal Cenübiy arbiy ortalıqta, qayda vaqıtace işğal etilgen Qırım de kire, cenkâver qabiliyetlernıñ ve arbiy bölüklernıñ teşkerüvi başlandı. Teşkerüvini 6 binden ziyade rus askerleri  keçireler. 

Bunı RІA "Novosti" malümatlarına köre,  AQM  metbuat hızmetınıñ başı Vadim Astafyev haber etti.

“AQM arbiy bölükleri oquş telüke işareti ile köterilgen ediler ve toplaşuv rayonlarğa yollanğan ediler”, - ayttı.

Teşkerüv planına köre, birliklernıñ ve arbiy qısımlarnıñ sıraları qoşulğan  usullar ile umumiy poligonlarğa marşlarını başladı. Olar daimiy yerleştirüv yerinden uzaq, bu sebepten oquv-cenkâver vazifelerini yerine ketirmek içün olarnı areket etmege kerek.

AQM arbiy bölükleri er bir taraflı teminlevini tamin etmek içün tedbirlernıñ keniş sperktrnı yerine ketirmege mecburlar. Oquşlar devamında olarğa cenkâver atuvlardan de vazifelerini becermege kerek. 

Qayd etile ki,  teşkerüvnıñ maqsadı - birlikler komandanlarnıñ ve batalyon takti gruppalarnıñ arasında çeşitara işbirliknıñ teşkil etüvi ve çeşit türlü ordularnen beberlik etmege qabiliyetnıñ qıymet kesüvdir.  

“İlk planğa köre,  birlikler ve umumiy birliklernıñ vrbiy qısımları,  İSB ve AQM, Qaradeñız flotnıñ ve Hazar flotiliya gemi taqımları vazifelerini yerine ketireceklek”, - Cenübiy arbiy ortalıq ordularnıñ komandanı ve ordu generalı Öleksandr Dvornіkov ayttı.

Belli malümatlar

  • Rus ordunıñ tank bölükleri işğal etilgen Qırımdan Anğar poligonda oquş atuvlarını keçireler.
  • RF miqyayıs arbiy oquşlarnıñ serçivisinde Baltik deñızge 20 cenkâver gemilerini çıqardı.
  • Yanvar aynıñ 20  "Pantsir-S" zenit raketa-top kompleksleri (ZRTK) Qaradeñız flotnıñ avaqarşı mudafaa bölüklernen işbirlikte idman keçirdiler. İdman devamında işğal etilgen Qırımda alçaq uçqan ve yavaş nişanlarını tutmağa ögrengen ediler. 
  • İşğal etilgen Qırımda ve Rusiyenıñ regionlarında 10 bin rus askerleri poligonlardaki oquşlarnıñ birinci qısımına qoşuldılar.
  • Yanvar aynıñ 8 RF Qara deñiz flotı, işğal etilgen Qırımda, Novorossiyskte ve toqtav yerlerinde furtunalı ava şaraitlerinde nevbetteki qurtaruv quvetlerinen idmanlarnı keçirdi.
  • Yanvar aynıñ 9 RF Qara deñiz flotı, işğal etilgen Qırımda, Novorossiyskte ve toqtav yerlerinde furtunalı ava şaraitlerinde nevbetteki qurtaruv quvetlerinen idmanlarnı keçirdi.
  • AQŞ Ukraina sınırları boyu yañı arbiy oquşlar sebebinden Rusiyeden añlatuvlar bekleyler.

Bizni Telegram’da oquñız