İşğal etilgen Qırımda Tavrida yolunda ziherli transporter qazağa oğradı

Любезна Катерина
·
13:04, 15 Qaraqışay
İşğal etilgen Qırımda Tavrida yolunda ziherli transporter qazağa oğradı
Foto menbası: news.allcrimea.net

Yanvar aynıñ 14 işğal etilgen Qırımnıñ “Tavrida” yolunda buzlavuq sebepten RF işğal ordularnıñ ziherli tehnikası yol naqliy qazasına oğradı.

Yerli işğal haber vastaları haber ettiler ki, bunı içtimaiy ağlarda öz közünen körgenler bildirttiler.

Rus ziherli transporternıñ iştirağı ile  yol naqliy qazası Donskoye şeyernıñ yoluna oldı.

RF Devletkomreyestrnıñ malümatlarına köre, şimdiki vaqıtınla “Tavrida” yolunı işğal etilgen Qırımnıñ mülkuyeti ile resmiyleştirdiler. Lâkin bu orta devirdır.  Yarımadağa yolnıñ esas  yürüşını ve 70 da yol binasını resmiyleştidiler. Qırımdaki avtoyol hızmetı bu obyekt ile mesülietini çekmege nasip etilid. Komitetnıñ rus başı İnna Smal fikir ete ki,  uquq tarafından bu kerekli qarar edi.

Yaqında bu yolunı ruslarğa “federal mülkuyetine” berecekler.  Bu yolnıñ arbiy vazifesini tasdıqlay. Ondan ğayrı federallarğa Tavrida keçken 2 600 topraq meydanını ve obkt strukturasına olğan episi katipal binalarını berecekler. Yolunı Rusiyege Kefenen birleştirgen yol meydanınnen beraber berecekler.

Belli olğanı 

  • İşğal etilgen Qırımda qavğalarğa oğrağan “Tavrida” trasanıñ qurması devam ete. İşğalciler Zariçne koynıñ sakinlerinı 58 evlernıñ qurması ve 177 qurucılıq içün kerekli meydanlarnıñ zapt etüvi aqqında tenbilegen ediler. Rusiye prezidenti Volodimir Putin er yıllıq metbuta konferentsiyada vade etti ki, yoldaş qırım yalısında olğan şeyerlerine kirişi yollarını yapacaklar. Umumen, dört dane kiriş yapmağa niyet eteler. Lâkin taqıqatlar ile belli oldı ki, işğalcilar Tavrida yolunı Krasnodardan Aqyarğa ordularını tez keçirmek maqsadannen qurdılar.
  • İşğal etilgen Qırımda Juravki koynıñ yanında aralıq aynıñ 14 Mercedes Sprinter avtobusı devirildı,  aydavci ve 8 dane yolcusı hastahanede bulunalar.
  • İşğal etilgen Aqyarnıñ yañında, Belbek özennıñ rayonında aralıq aynıñ 14 kütleviy yol naqliy qazası oldı.  13 maşna çatışı,  3 dane insan zarar kördi.
  • İşğal etilgen Qırımda, aralıq aynıñ 11 “Tavrida” yolda bozğun ava sebebinden 3 yol naqliy qazası oldı. Altı dane insan zara kördi.  Qazağa 10 maşna oğradı, olar arasında avtobus de edi.