Rusiye ucumlanmaq içün sebebini yaratmağa niyetinnen  Donbasta başqasınıñ bayrağı ile mahsus operatsiyanı azırlay  - Sallіvan

Любезна Катерина
·
10:50, 15 Qaraqışay
Rusiye ucumlanmaq içün sebebini yaratmağa niyetinnen  Donbasta başqasınıñ bayrağı ile mahsus operatsiyanı azırlay  - Sallіvan
Foto menbası: АР

AQŞ prezidentnıñ milliy telükesizlik suallerden muavini Ceyk Sallіvan beyna etti ki,Rusiye ucumlanmaq içün sebebini yaratmağa niyetinnen  kene de  Donbasta başqasınıñ bayrağı ile mahsus operatsiyanı azırlay. Aytqanına köre, böyle plan ile Rusiye 2014 senesi areket ete edi.   

Bunı Beyaz Evde olğan brifing devamında, AQŞ prezidentnıñ milliy telükesizlik suallerden muavini Ceyk Sallіvan, istihbaratnıñ malümatlarına bağlanıp, beyan etti.

AQŞ istihbaratnıñ malümatlarına köre, Rusiye bu mahsus operatsiyanı yerine ketirmek içün endi askerlernıñ operativ taqımını azırladı.

“Bizimi istihbarat cemiyetimiz yañı malümatlarını aldı. Bu malümatlarğa köre,  Rusiye, Ukrainağa ucumlanmaq içün, imkânını qalp etmege azırlana.  Bu shema ile ruslar 2014 areket ete ediler. Demek, olar kene de oñı işletmege tırışalar”, - Sallivan ayttı.

CNN amerikalı memuriyetnıñ resmiy vekili beyan etti ki, isbatlarına köre,  bu diversanlar şeyer şartlarına cenkâver areketlerini keçirmege  ve patlav maddelernen qullanmağa ögrendiler.

Belli olğanı 

Bizni Telegram’da oquñız