Ukraina TİN birinci kere resmiy şekilde Kazahstandaki zorbalıqnı maküm etti

Любезна Катерина
·
16:02, 10 Qaraqışay
Ukraina TİN birinci kere resmiy şekilde Kazahstandaki zorbalıqnı maküm etti
Foto menbası: ru.sputnik.kg

Ukraina Tış İşler Nazirligi birinci kere resmiy şekilde Kazahstandaki şeyerlerde olğan zorbalığını maküm ettiler. Ayrıca TİN Kazahstannıñ askerleşüvini tasvir etti. Askerlernıñ çoqsı - ruslar.

Bunı TİN beyan etti.

“Biz Kazahstandaki şeyerlerine olğan zorbalığını maküm etemiz.  Bu sebepten bir qaç feda oldı.  Kazahstan sakinlernıñ elâk olmaları sebepten taziye bildirtemiz, olar ukrainlernen çoq yıl devamında ortaqlıq ve ürmet  bağlarına bulunğan ediler”, - haberde aytıla.

Daa oquñız: "Tınçlıq” orduları ve narazlıqçilarnıñ ölümleri.  Kazahstandaki adiselernıñ hronikası

Nazirlik qayd etti ki,  şimdiki vaqıtında vaziyetnıñ deeskalatsiyası  ve zorbalığını toqtatmaq içün ğayret etmege  kerek.  İnsan aqlarnıñ yerine keterüvnıñ, kritik infrastruktura obyektlernıñ ve bağlanuv sistemalarnıñ ğayrıdan taklemesi kerek. 

Daa TİN Kazahstanğa tış arbiy quvetlernıñ kirmeçini diqqatqa aldı. Olar arasında rus askerleri çoq. Olarnı yerli ükümet davet etti.

Daa oquñız: Terroristik telükenin “Qırmızı derecesi” ve narazlıqçilarnıñ ölümleri. Kazahstandaki adiselernıñ hronikası

“Tış ordular Kazahstannıñ mustaqılligini, suverenitetini ve milliy qanunlarını, halqara ükümnı ürmet etmege mecburlar. Olarnıñ bulunması ise sınırlanğan vaqıt devirden çoq olmaq mümkün degil”, - beyanatta aytıla.

İdare beyan etti ki, Kazahstanda qalğan ukrainlernıñ meraqlarını qorçalamağa, vatanğan qaytuvlarına yardım etmege devam etecek. Qalğan insanlarğa vaqıtace meskenlerine qalmağa ve ukrain yelçihanesinnen bağını saqlamağa tevsiye ettiler. 

Daa oquñız:  Kazahstanda OTAT Qırımnıñ işğaline munasibetli general reberlik ete 

Malümat olaraq

  • Qazahistanda Almatı merkezinde saba qara qış aynıñ 5 narazılıqçılar ve polis arasında çarpışmalar başlanğan edi. Ükümetniñ istifası ve fevqulâde vaziyetniñ ilân etilmesi aqqında prezidentiniñ qararına baqmadan, narazılıqçılar, parlamentniñ istifasını ve narazılıqçılarnıñ taqip etüviniñ toqtatmasını talap etip soqaqlarda qaldılar. Çarpışmalar neticesinde qararnen 200 insan yaralanğan.
  • Yanvar aynıñ 5 Kazahstan prezidenti Kasim-Jomart Tokayev Ortaq Telükesizlik Añlaşmanıñ Teşkilâtına  (OTAT) beyan etip,  “terroristlernen” küreşmek içün ordularını kirsetmege rica etti.
  • Kazahstan prezidenti beyan etti ki, o Kazahstan Telükesizlik Şuranıñ başınnen olacaq.  Evelsi bu vaziyette sabiq prezident Nursultan Nazarbayev çalaşqan edi. Devlette olğan çatışmalarına Tokayev terroristlerini qabaatlay ve qattı cevap bermege vade ete.

Bizni Telegram’da oquñız