Kiyevde “Putinge yoq ayt” adlı aktsiya keçti. Bu tedbir ile Rusiyenıñ Ukrainağa qarşı tecavuziy areketlerine halqara cimetnıñ diqqatını celp ettiler 

Стецюк Олена, Любезна Катерина
·
14:58, 10 Qaraqışay
Kiyevde “Putinge yoq ayt” adlı aktsiya keçti. Bu tedbir ile Rusiyenıñ Ukrainağa qarşı tecavuziy areketlerine halqara cimetnıñ diqqatını celp ettiler 
Foto menbası: Facebook/Рух опору капітуляції

Kiyevde “Putinge yoq ayt” adlı aktsiya keçti.  Teşkilâtçilar halqara cemiyetnıñ diqqatını Rusiyenıñ Ukrainağa qarşı tecavuziy areketlerine celp etmege tırıştılar. Tedbirnıñ iştiraqçiları Kreml başına kerilemelerini yapmamaq ve Ukrainasız aytımalarını keçirmemek çağırttılar. İştiraqçilar Kazahstan ve Belorusiye grajdanlarına biremlik bildirttiler. 

Aktsiyanıñ video yayınlavını öz Facebook saifesinde Qırımtatar resurs merkezinin başı Eskender Bariyev yerleştirdi.

Bariyev aytqanına köre, grajdanlar RF prezidentine Volodimr Putinge “yoq” aytmağa maqsadınnen toplaştılar.

 “Biz dünyağa  Qırımnıñ, Donbasnıñ işğal olğnlarını hatırlatmaq maqsadınnen toplaştıq. Anda Belorusiyede ve Kazahstanda kibi olğan telükesi de bar. Bu sebebpten ukrain halqını Putin telükesine qarşı birleşmek çağırtam”, - ayttı.

Yak vvajaє golova Meclіsu krimskotatarskogo tsentru Refat Çubarov, Putіn - vbivtsâ.

Qırımtatar milliy Meclisnıñ başı Refat Subarov fikir ete ki, Putin - caniy.

“Putin - caniy, ve bunı diqqatqa alıp, episi dünya liderleri, devletlernıñ reberleri onnen subetleşmek mecburlar. Rusiye prezidenti kerçekten caniyne ola”, - ayttı.

Çubarov qayd etti ki, ukrainlernıñ aqıqıy maqsadları ve ğayyeleri olmaq mecbur. Bu Qırımnen, Qara ve Azaq deñızlernıñ akvatoriyaları ile Ukraina territorial bütünliknıñ ğayrıdan tiklemesi ola. 

“Ortaqlarmıznıñ aytqanlarına baqmayıp, biz, ukrainler öz ğayyelerimiznı ve maqsadlarmıznı aqıqıy qayd etmege mecburmız. Bizimi esas maqsadımız - Ukraina devletnıñ Qırımnen, Qara ve Azaq deñızlernıñ akvatoriyaları ile Ukraina territorial bütünliknıñ ğayrıdan tiklemesi. Ondan ğayrı ukrain halqnıñ mobilizatsiyası ve ukrain ükümetnıñ başqa devletlernen işbirligi  yüksek derecede olmağa mecbur”, - qırımtatar milliy Meclisnıñ başı ayttı. 

Eskender Bariyev qoştı ki, şimdiki vaqıtında 234 insan Kreml siyasiy mabuslerinnen sayılalar, olarnı cinayet davalar ile taqıp eteler.  Olar arasında 165 qırımtatar. 121 - qırımdaki Kreml mabusleri. Olar arasında 89 qırımtatar.

Bizni Telegram’da oquñız