Rus ükümeti Azaq deñıznıñ tübüne tapılğan suvnı tehnik ile tanıdı - Husnullin

Любезна Катерина
·
13:27, 10 Qaraqışay
Rus ükümeti Azaq deñıznıñ tübüne tapılğan suvnı tehnik ile tanıdı - Husnullin
Foto menbası: РБК

Azaq deñıznıñ akvatorisına burğu işler devamında tapılğan suvnı tehnik ile tanıdılar.  Oñı tek mahsus azırlıqtan soñ içmege mümkün. 

Bunı Rusiye vitsepremyeri, işğal etilgen Qırımnıñ “kuratorı” Marat Husnullin taqdim etüvde haber etti.  Bu malümatlarnen o şahsiy Instagram saifesinde haber etti.

“Zaif mineral etilgen suvnı taptıq, o şartlı içilgen suvnen sayıla (tehnik vazifelerde qullanmağa mümkün: savarma, qızma ve suvuqlama sistemalarda). Kerekli azırlıqtan keçse, oñı içilgen suv ile işlettirtmek mümkün”, - vesiqada aytıla. 

Metinde aytıla ki,  Azaq deñızde içilgen suvnıñ qıdıruvı devam ete.

Daa oquñız:  Ahtem Çiygoz  MTMŞ rus Qırımnıñ “kuratorı” Husnullinge qarşı sanktsiyalarını qayd etmege çağırttı

Malümat olaraq

  • 2020 senesi yanvar ayında Husnullinnı Qırımnıñ “kuratorı” vazifesine nasip ettiler. Evelsi bu vazifenı Rusiyenıñ vitse-premyeri  Dmitro Kozak yapqan edi.
  • Rusiyelilerniñ, çeçek ayında Azaq deñizniñ tübündeki bunarlarnı teşik etmege planlaştıralar.Bunıñ aqqında Rusiye baş naziri Marat Husnullin ilân etti
  • Azaq deñizinde quyu qazılması, ekologik sistema ve suvda yaşağan canlı üzviyetler içün  telükelidir. Suv da anda barmı, yoqmı belli degil. Aynı zamanda quyu qazılması ile Qırımnıñ suv meseleleri al etilecegi aqqında laflar – saçma-sapandır. Bunı saban ayınıñ 22-nde AgroNewske Ukraina milily agrar ilimler akademiyamı ve Suv meseleleri ve melioratsiya institutınıñ ilmiy işler müdiriniñ vazifesini icra etken Mıhaylo Yatsük haber etti. 
  • 2021 senesi oraq aynıñ 2021 rus vitse-premyeri Marat Husnullin haber etti ki, zenaatçilar Azaq deñıznıñ tübünde tatlı suvnı taptılar, lâkin onıñ qıymetini daa teşkirmege kerek.
  • Qırımnıñ işğal başı Sergiy Aksönov haber etti ki, Azaq deñıznıñ tübünde tapılğan suvnıñ yüksek mineralizatsiyası qayd etildi, bu sebepten onnıñ Qırımdaki suv aqlarına qoşmağa mümkün degil.

Bizni Telegram’da oquñız