Britaniya, Ukrainanen sıñırında ve işğal etilgen Qırımda rusiye arbiyleriniñ arttıruvını qabul etilmez olğanını adladı

Присяжнюк Владислава
·
15:07, 08 Qaraqışay
Britaniya, Ukrainanen sıñırında ve işğal etilgen Qırımda rusiye arbiyleriniñ arttıruvını qabul etilmez olğanını adladı
Foto menbası: liga.net

Ukrainanen sıñırında ve qanunsız tarzda işğal etilgen Qırımda rusiye arbiyleriniñ arttıruvı qabul etilmez ola.

Bunıñ aqqında Büyük Britaniya Tışqı işler naziri Liz Trass, NATO TİN başlarınıñ iştirağı ile videokonferentsıyasınıñ neticelerine köre bildirdi, haber ete “Avropa aqiqatı”. 

“Ukrainağa dair tecavuziy ve bir şeynen peyda ettirilmegen mevamını aqlaycaq olğan bir şey yoq. NATO’daki ittifaqdaşlarımıznen beraber Rusiyeni öz yaman niyetli faaliyetini toqtatıp onen imzalanılğan halqara añlaşmaşarına qoşulmağa çağıramız”, - denile beyanatta. 

Tafsilâtlıca oquñız: Amerikalı KHV Ukrainanıñ sıñırlarında rusiye arbiylerniñ yerleştirüv haritasını yayınladı

Daa Trass şunı ilân etti ki, rusiye akimiyetine kerginligini tüşürmek, diplomatik kanallarını qullanmaq ve arbiy faaliyetine aydınlığınıñ temin etilmesine dair öz vazifelerine riayet etmek kerek. 

“Şarqiy Avropada ve bütün dünyada demokratiyanı imaye etecegimiz. Ukrainanıñ territorial bütünligi ve suverenitetine destegimiz deñişmez. Rusiyeniñ er bir ücüm etüvi büyük strategik hatası olur edi, bunıñ ödemesi büyük olacaq”, - qayd etti o. 

Belli olğanı

  • AB ve NATO Ukrainağa Rusiyeniñ ücüm etüviniñ farqlı stsenariylerine daa faal tarzda azırlanmaq kerekler.Bunıñ aqqında Latviya tışqı işler naziri Edgars Rinkeviçs ilân etti.
  • Birleşken Milletler Teşkilâtınıñ Telükesizlik Şurasında Ukraina çevresinde vaqialarnıñ inlişaf etilmesiniñ er stsenariyine azır olğanlarını ilân ettiler. BMT, olayatqanını diqqatnen közete.
  • Rusiye, araliq ayniñ 7 AQŞ  Co Baydenniñ RF prezidentni Volodimir  Putinni qvağa deeskalaciyasina çağiruvina baqmayip, ukrain sinirlarina ordularini celp etmege devam ete. Rusie ticariy, avia ve demiryol reyslerini rus askerlerini ve arbiytekhnikani areket etmek içün deniştire. AQŞ ve Ukraina resmiy şahsietlerniñ buniñ isbatlari bar.

Bizni Telegram’da oquñız