Amerikalı KHV Ukrainanıñ sıñırlarında rusiye arbiylerniñ yerleştirüv haritasını yayınladı

Присяжнюк Владислава
·
13:45, 08 Qaraqışay
Amerikalı KHV Ukrainanıñ sıñırlarında rusiye arbiylerniñ yerleştirüv haritasını yayınladı
Foto menbası: РІА

The New York Times amerikalı neşriyatı, Ukrainanıñ sıñırları yanında rusiye arbiylerniñ ve tehnikasınıñ olabilgen yerleştirüvinen haritanı yayınladı.

Haritanı yoldaş resimleri, istihbaratınıñ malümatı ve mustaqil arbiy talilcileriniñ esasında tertip ettiler, Böyleliknen, rusiye arbiyleri Ukrainanı üç taraftan qırşavladılar. 

Qayd etilgeni kibi, Rusiye, ücüm etüviniñ başlaması içün kerek olğan er şeyniñ aluvı içün yolunda buluna. 

Neşriyat bildirgeni kibi, arbiylerniñ 2 gruppası, Aqrusiyenen sıñırı yanında, Yelnâ (Smolensk vilâyeti) ve Klıntsi (Brânsk vilâyeti) şeerleri yanında  yerleştirilgen.

Tafsilâtlıca oquñız: Latviya, AB ve NATO’nı Ukrainağa RF ücüm etüv telükelerine azır olmağa çağırdı

Daa üç gruppası, Voronej yanında yerleştirgen. Bu arbiyler, NYT malümatlarına köre, arbiy aneliyatınıñ keçirilüv alda Kiyevge havf ketirebileler. Daa bir gruppa, Volgograd rayonında, eki - “ŞHC” ve “DHC” degenlerinen sıñırı yanında buluna, qayd ete neşriyat.

Bundan da ğayrı, arbiyler Korenovsk şeerinde (Krasnodar ülkesi) ve Qırım territoriyasında yerleştirileler. 


Menba: Malümat cedveli NYT

Belli olğanı

  • Birleşken Milletler Teşkilâtınıñ Telükesizlik Şurasında Ukraina çevresinde vaqialarnıñ inlişaf etilmesiniñ er stsenariyine azır olğanlarını ilân ettiler. BMT, olayatqanını diqqatnen közete.
  • Rusiye, araliq ayniñ 7 AQŞ  Co Baydenniñ RF prezidentni Volodimir  Putinni qvağa deeskalaciyasina çağiruvina baqmayip, ukrain sinirlarina ordularini celp etmege devam ete. Rusie ticariy, avia ve demiryol reyslerini rus askerlerini ve arbiy tekhnikani areket etmek içün deniştire. AQŞ ve Ukraina resmiy şahsietlerniñ buniñ isbatlari bar.

Bizni Telegram’da oquñız