Kremlde ilân etkenleri kibi, işğal etilgen Qırımğa Lukaşenkonıñ ziyaretini “şimdi de” azırlamaq mümkün

Присяжнюк Владислава
·
09:31, 03 Qaraqışay
Kremlde ilân etkenleri kibi, işğal etilgen Qırımğa Lukaşenkonıñ ziyaretini “şimdi de” azırlamaq mümkün
Foto menbası: УНІАН

Rusiye TİN’de ilân etkenleri kibi, öz-özüni ilân etken Aqrusiye prezidenti Aleksandr Lukaşenkonıñ RF işgal etilgen Qırımğa ziyaretini “şimdi bile azırlamaq” mümkün.

Bunıñ aqqında RF TİN baş muavini Andrey Rudenko bildirdi, haber ete TASS.

“Prezident Aleksandr Grigoriyeviç Lukaşenkonen yarımadasınıñ ziyaret etilmesine dair, qırım akimiyeti, onı deral bile qabul etmege azırlığı aqqında bir qaç sefer bildire edi”, - dedi rusiye TİN vekili. 

Tafsilâtlıca oquñız: Ukrainanen bütün köpürlerni yıqa - Kuleba, Qırımnı rusiye olaraq tanımasına dair Lukaşenkonıñ arizası aqqında 

Rudenkonıñ sözlerine köre, RF emin ki, Qırım ve Aqyarnen Aqrusiye işdeşliginiñ ilerideki pekitilüvi, olarnıñ arasında doğru avia ve demiryol uzlaşuvınınen beraber, Rusiye ve AC vatandaşlarınen müsbet bir tarzda qabul etilecektir. 

Belli olğanı 

  • Qasım  aynıñ 30 Öleksandr Lukaşenko beyan etti ki, 2014 senesi keçirilgen “referendumdan” soñ  Qırım de-fakto ve de-yüre rus territoriyası olğan.
  • Ukraina tışqı işler nazirliginiñ başı Dmitriy Kuleba ilân etkeni kibi, Aqrusiye Rusiyenen Qırımnıñ qanunsız işğalini kerçekten de tanısa, Ukraina, bütün usullarnı qullanıp areket etecek

 Bizni Telegram’da oquñız