Tinçliğini irişmek içün RF razılaşmaq olmay - AQŞ Ukrainaniñ ambasadori

Любезна Катерина
·
12:37, 02 Qaraqışay
Tinçliğini irişmek içün RF razılaşmaq olmay - AQŞ Ukrainaniñ ambasadori
Foto menbası: УНІАН

AQŞ Ukrainaniñ ambasadori Oksana Markarova beyan etti ki,  Ukraina aqqinda, avropali telükesizlik ve NATO aqqinda episi suallerini Ukrainanen muzakere etileler ve muzakere etilmege devam etecekler. 

Buni o yanvar ayniñ 1 "Radіo Svoboda" intervyusina haber etti. 

“Er bir devletniñ öz kündelik mevzusi ola bile. AQŞ, şubesih, Rusiyenen bağli kündelik mevzulari bar. Amma kene de tekrarlayim - Ukrainanen bağli, avropali telükesizlik ve NATO aqqinda episi suallerini Ukrainanen muzakere etileler ve muzakere etilmege devam etecekler”, - Markarova aytti.

Aytqanina kore, AQŞ añlaylar ki,  Ukrainaniñ mustaqilliği içün kureşi - bu demokratik devletinnen olmaq saylavidir. 

“Bu sebepten avtokrat rejim ile añlaşmalarniñ faydalari olmaz, boyle razilaşma ile tinçliğini irişmek çare yoq. Tecavuziy devletnen tinçliğini qazanmaq içün razilaşmaylar. Bu sebepten, doğrusini aytsam, “razilişma” sözi aytişmalarda aslinda yanğirmay edi”,  - AQŞ Ukrainaniñ ambasadori ifadeledi.

Belli olğani

  • Ukraina prezidenti Volodimir Zelenskiy haber etti ki, yanvar  ayniñ 2 o AQŞ prezidenti  Co Bayden ile subet keçirecek.
  • AQŞ devletkâtibi Entoni Blinken Frenkistan, Almaniya ve Britaniya TIN başlarinnen - Jan-Iv Le Drian, Annalena Berbok ve Elizabet Trass ile Rusiyeniñ Ukrainağa qarşi devamli tecavuzina  ortaq cevabini ve areketlerini muzakere etti.
  • AQŞ Rusiyeniñ Ukrainağa miqyas ucumniñ telükesi sebebinden Avropa birligini RF qarşi yañi sanktsiyalar paketini qabul etmege aşiqtiralar.

Bizni Telegram’da oquñız