NATO esas maqsadi - RF Ukrainağa ucüminiñ musaadesizligi - Estoniya TIN başi

Любезна Катерина
·
12:24, 02 Qaraqışay
NATO esas maqsadi - RF Ukrainağa ucüminiñ musaadesizligi - Estoniya TIN başi
Foto menbası: Vabariigi Valitsus

Estoniya Tiş işler naziri Eva-Marіya Lіymets fikir ete ki, NATO devlet azalarniñ Rusiynen olğan bağlanuvlarniñ esas maqsadi - RF Ukrainağa ucüm eskalatsiyaniñ  musaadesizligi ola.  

Buni ERR haber etti.

“Bu kerçek, şimdiki vaqitinda faal diplomatik ceriyan devam ete, oniñ çerçivisinde ortaqlar biri birinen ve Moskvanen qonuşalar. Bir kün evelsi Bayden ve Putin telfon subetini keçirdiler. Bizimce, bu bağlanuvlarniñ maqsadi - dialog kanallarini açiq qaldirmaq ve muzakereler ile Moskvani Ukrainada qavğani eskalatsiya etüvinden  tutıp turmasi. Boyle haberler açiqtan ve diplomatik kanallar ile belli olalar, elbette ortaqlar bu sebepten malümatlarnen paylaşalar”, - Estoniya TIN başi beyan etti.  

O hatirlatti ki, Avropa birlikniñ ve Birleşken Ştatlarniñ devlet-azalari araliq ayniñ birinci qisimina keliştiler ki, Ukraina sinir rayonlarina qvğa eskalatsiyasi başlansa, olar qatti qarşiliq bermege azirlar. qirşiliq usullarniñ arasinda iqtisadiy sanktsiyalar de olacaqlar.

Lіymets qoşti ki,  cenkâver eskalatsiyani toqtatmaq, dialog kanallarini saqlamaq ve Ukrainağa territorial butünligini ğayridan tiklemege yardim etmek  pek muimdir.

Bizni Telegram’da oquñız