Ukraina özizolâtsiyani ve “Diya”qayd etüvini Donbastaki ve işğal' etil'gen Qirimdaki KÇNN red etti

Стецюк Олена, Любезна Катерина
·
16:31, 29 Aralıqay
Ukraina özizolâtsiyani ve “Diya”qayd etüvini Donbastaki ve işğal' etil'gen Qirimdaki KÇNN red etti
Foto menbası: ДПСУ

Ukümet vitseprem'er-nazirnin, Ukrainaniñ  vaqitace işğal' etil'gen territoriyalar reintegratsiya suallerden nazirnin  Irina Vereşuk teşebbüsi ile vaqitace işğal' etil'gen Donetsk,. Lugansk vilâetlerine, işğal' etil'gen Qirim MC ve Aqyar şeerine kiriş ve çiqiş cer'yanini sadeleştirdi. Bu zamandan  memuriy sinirini keçkenden  “Diy vdoma” mobil' ilâveniñ mecburiy qayd etüvi ve koronavirus sebebinden özizolâtsiya red etil'gen.

Buni o vaqitace işğal' etil'gen Donetsk, Lugansk vilâetlerniñ, işğal' etil'gen Qirimniñ memuriy sinirlarina KÇNN bağişlanğan ve Ukraina Mebusler Kabinetniñ metbuat odasina keçiril'gen metbuat konferentsiyasina beyan etti.

““Diy vdoma” mobil' ilâveniñ mecburiy qayd etüvi işğal' astinda yaşamağa mecburlanğan grajdanlarmizniñ yaşayişlarini mukemmeleştirgen edi. Ondan ğayri boyle munasibet ile olarni eçnebiylernen bir sayğan ediler. Bu doğru degil', çünki ayirğan sinir devlet sinirnen bir olmayü  Bu grajdanlarmizniñ  zemaniviy ukrain cemietine reintegratsiya cerianina kereksiz mania edi. Biz ise bu maniani red ettik”, - Vereshchuk aytti.

cerianini sadeleştirmek içün Mebusler Kabineti mahsus ukümet qararini qabul etti ve Ukraina vaqitace işğal etilgen territoriyasini kirişini ve çiqişini nezaret etken bir qaç qanunlarğa denişmelerini qoşti. Bu şartlar  2021 seneden areket etmege başlağan edi.  

Daa oquñiz: İşğalcılar Qırımğa kirüv şaraitlerni quvetleştirdiler

Nazir qayd etti ki, talil vaqitace işğal' etil'gen territoriyalardan  KÇNN koronavirus bedava testlerini keçken grajdanlarniñ tek 0,28% pozitiv neticesi bar edi. Bu sinirlavlarniñ faydasiz olğanini tasdiqlay ve KÇNN keçmesini mürekkepleştire.

Ondan ğayri vaqitace işğal' etil'gen territoriyalarda yaşağan ukrainlerden şikâetler kel'gen ediler. Olar adalet munasibetniñ ğayridan tiklemesini talap etken ediler, çünki olarniñ Ukrainada bulunmalari tam qanuniy ola ve devlet territoriyasi ile maniasiz areket etmege aqlari bar. 

Daa oquñiz: İşğal etilgen Qırımda kütleviy tedbirlerge tek QR-kodı ile kirsetecekler

Belli olğani 

  • Işğal etilgen Qirimniñ memuriy sinirina ava bulaşuvniñ monitoringni başlamağa isteyler.

  • İlk qış aynıñ 1 başlap Qırımnıñ işğal akimiyeti, kovidge qarşı sıñırlavlarnı zayıflaştırğan. Ayrıca, gece vaqtında hadimlerniñ 100% vaktsınatsıyalaştırğan cemaat aş hanelerine çalışmağa izin berdiler. Kinoteatrlar ve teatrlarğa zallarnı evelden olğanı kibi, tek 50% degil, 70% toldurmaq mümkün.

Bizni Telegram’da oquñız