“Memorial” “tiş agentler” qanunğa birinci şikyaetini berdi

Любезна Катерина
·
16:00, 29 Aralıqay
“Memorial” “tiş agentler” qanunğa birinci şikyaetini berdi
Foto menbası: memohrc.org

Halqara Memorial ve “Memorial” adli Uquq qoruci merkeziniñ yoq etüvi aqqinda qararniñ yerine keterüvi 9988/13 nomerali şikyaet ile AIAB qayd etüvince toqtatilmaq mecbur. 

Buni “Qirim birdemligi” haber etti.

Bu “tiş agentler” qanunğa birinci şikyaet edi. Oñi on bir rus ticariy olmağan teşkilâtlar 2012 senesi yolladilar. Halqara Memorial ve “Memorial” adli Uquq qoruci merkezi bu şikyaetniñ beyançilari arasinda ediler. 

Belli olğani 

  • 2012 senesi boş ayniñ 21 Rusie territoriyasinda ticariy olmağan teşkilâtlar aqqinda qanunğa denişmeler qabul etildiler, olarğa kore bazi teşkilâtlarğa “tiş agent” statusi berildi. “Siyasiy faalietnen” oğraşqan ve tiş temilevini alğan teşkilâtlar yañi statusta resmiyleştirilmege mecburlar. Qanunğa köre, “tiş agentniñ” statusini almağa red etken teşkilâtlarini cinaet mesulietine çekecekler. 
  • “Yekyane Rusienen” teklif etilgen qanun rus parlamentniñ baardeki sessiyaniñ soñuña qabul etildi ve 2012 senesi oraq ayniñ 20 RF prezidentinnen Volodimir Putinnen imzalanğan ediler.
  • Bir qaç rus ticariy olmağan teşkilâtlar  qanunni kormemezlikke urmağa niyet eteler, sanktsiyalar qayd etilseler, Avropali insan aqlar mahkemesine hatip etmege isteyler.

Bizni Telegram’da oquñız