Işğal politsiya qirimtatar faallerniñ uç saattan ziyade toqtatuvlarina qanun bozuvlarini tampadi

Любезна Катерина
·
10:15, 28 Aralıqay
Işğal politsiya qirimtatar faallerniñ uç saattan ziyade toqtatuvlarina qanun bozuvlarini tampadi
Foto menbası: vedomosti.ru

Qirimtatarlar Aqmescit şeerniñ “Politsiya merkeziy bolügine” şikyaetlernen hatip etti. Anda ekim ayniñ 25, 29 ve boş ayniñ 1 mahkeme oturuşlarina kelgen faallerini uç saattan ziyade tutqan ediler. Qirimdaki işğal IIN qirimtatarlarğa yazma cevaplar kelgen edileo. Olar öz zenaatdaşlarini qabaatli tanimaylar.

Buni  “Qirim birdemligi”  haber etti.

“Aqmescit şeerniñ merkeziy IIN idareniñ № 3 politsiya bolükniñ hadimlerniñ areketlerine areket etken qanunlarniñ bozuvlari qayd etilmedi”, - resmiy cevapta aytila.

Bu şikyaetlerniñ birini teşebbüs etken grajdan teşkilâtniñ koordinatorlarniñ biri, Mustafa Seydaliev “politsiya” cevabini tasvir etti

“Demek, sistema tek bir yonelişte çalişa. cinaetçiler başqa cinaetçilerini aqlaylar, öz areketlerini aqlaylar, çünki bu qabaatluvnen razi olsalar, neticeleri ciddiy olacaq. Olar özleri de qanunlarini bozalar, bu sebepten zenaatdaşlarini aqlaylar”, - aytti.

Belli olğani 

  • Ekim ayniñ 25, 29 ve boş ayniñ 1, 23 qirimtatarlarniñ kütleviy toqtatuvlari keçtiler. Olar Qirimdaka arbiy garnizon mahkeme binasina kelip, vatandaşlarina imdat bildirtken ediler ve avdvoka Edem Semedlâevni tevqifhaneden qarşilağan ediler. Soñ olarğa qarşi RF Mq 20.6.1(areket qaydelerniñ bozuvi) ve 20.2 (kütleviy toplaşuvlarda iştiraq etüv nizamniñ bozuvi) maddelerine köre memuriy protokollar tizilgen ediler.Mahkeme qarari ile bu adamlarniñ çoqsina para acezasi çiqarilğan edi. 
  • Faaller vatandaşlarniñ uç saatan ziyade qanunsiz toqtatuvlari sebebinden politsiyağa şikyaetnen hatip ettiler.
  • “Politsiya aqqinda” Federal qanunniñ 14 maddesine köre, memuriy apis çiqarilmasa, quvetçilernni" insanlarnni" uç saattan ziyade toqtatamağa aqlari öq. Memuriy apis çiqarilsa, bu devir 48 saat ola. Mahkeme qarari ile bu adamlarniñ çoqsina memuriy para acezasi çiqarilğan edi. 

Bizni Telegram’da oquñı