“Qalançaq” KÇNN’daki sıñırcılar eki ukrainden silânı musadere ettiler

Олег Рисьєв
·
16:06, 20 Aralıqay
“Qalançaq” KÇNN’daki sıñırcılar eki ukrainden silânı musadere ettiler
Foto menbası: ДПСУ

Qırımğa memutiy sıñırından yol tutqan Ukrainanıñ eki vatandaşında sıñırcılar silânı taptılar.

Bunıñ aqqında İçtimaiy Qırımnı Ukraina devlet sıñır hızmetteki Herson avlasınıñ memurı İvan Şevtsov bildirdi. 

Qayd etilgeni kibi, vaqialarnıñ ekisi, ilk qış aynıñ 19 “Qalançaq” KÇNN’da olıp keçtiler.

Erkeklerden birinde sıñırcılar “DMC” rezina qurşunlarnıñ savuştıruvı içün ve onıñ içün yedi nalnı taptılar. Silânı şahsiy şeylerniñ közetüvi vaqtında hızmet köpekniñ yardımı ile taptılar. 

“Silâ içün erkekniñ vesiqaları bar edi, - tarif eteler Devlet sıñır hızmetinde. - Lâkin er bir silânı, mulâjnı bile vaqtınca işğal etilgen Qırımnen memuriy sıñırından keçirmek mümkün olmağanını bilmey edi. Onen subetleştik ve erkek, Ukrainanıñ qıtasına qaytmağa qarar berdi”.

Tafsilâtlıca oquñız: Çekişlerge keteyatqan rusiye aktrisasını Ukrainağa kirsetmediler

Başqa ukrainde 30 “Flober” patronını taptılar. Tapılma aqqında arbiy hızmetçileri Milliy polis hadimlerni bildirip patronlarnı tahqiqiy areketlerniñ keçirilmesi içün uquq qoruyıcılarına alıp berdiler. 

“Vatandaşnı Milliy polis hadimlerine alıp berdik. Polis hadimleri tesbit etkenleri kibi, bu nallar travmatik areketiniñ nallarıdır. Demek, Ukraina CK “Silâ, arbiy yedekler ya da patlayıcı maddelerniñ qanunsız qullanuvı” 263 maddesinen köz ögünde tutulğan cinaiy uquq bozuluvı astına oğraylar”, - tarif ettiler Devlet sıñır hızmetinde. 

Belli olğanı 

  • Ukrain sıñırcılar “Borispol” ava limanında özüni mahsus hızmetler agenti kibi areket etken Rusiye vatandaşını keçirmediler.
  • Ayriliq ayniñ 11 ve 12 “Kalançak” KçNN işğal etilgen Qirimniñ memuriy sinirina ukrain sinircilari qalp etilgen pasportlar ile eki adamni ve  COVİD-19’ğa qalp etilgen PZR-testler ile dört dane adamini qayd ettiler.

Bizni Telegram’da oquñız