NATO RF beyanatini ilyan etti ve Ukrainaniñ öz siyasetini seçip almağa aqqi bar dep aytti

Любезна Катерина
·
11:09, 17 Aralıqay
NATO RF beyanatini ilyan etti ve Ukrainaniñ öz siyasetini seçip almağa aqqi bar dep aytti
Foto menbası: Канал 24

Şimaliy atlantik şura beyanatini aydinlatti, anda aytila ki, eger Rusiye Ukrainağa ucumlansa, neticeleri ve kerginleştirüv ile munasibetini çekecek, ve qayd etti ki, Rusieniñ Ukraina seçüvine qoşulmağa aqqi yoq. 

Boyle beyanatini araliq ayniñ 16 NATO saytinda derc ettiler.

“Biz soñki aylar devaminda Ukraina sinirlari boyu Rusiye ordularniñ çoqlaşuvi sebebinden raatsizlanamiz. Bu Ukraina ve NATO tarafindan teşkil etilgen qizdirma olğani aqqinda RF qalp etilgen beynatlarini red etemiz”, -beyanat metinine aytila. 

NATO devlet-azalari Rusiyni acele deeskalaciyağa, arbiy areketlerine açiq olmağa ve diplomatik kanallarinnen qullanmağa çağirta.

“Biz bu vazietniñ Alyans telükesizligine tesirini ciddiy qiymet etemiz. Biz er vaqit telükesizlik vazietniñ zaifleşmesine qatti reakciya etecemiz, ortaq mudafaani quvetleştirecemiz, kerek olsa. NATO kerekli tedbirlerini episi ortaqlarniñ telükesizligi içün kerekli tedbirini keçirecemiz”, - Şimaliy atlantik şura beyan etti.

Alyans devletleri Ukraina suverenitetine ve halqara qayd etilgen sinirlari ile territorial butünligine imdatini tasdiqladi ve Rusiyeni sinirlarindan ordularini alip ketmege çağirtti.

Daa oquñiz: Rusiye Ğarp şataj etmek içü Ukraiai qorquza - Zeleskiy

“Ukrainağa qarşi tecavuziy areketlerniñ ciddiy neticelerge ketirecek… Biz er bir devletniñ öz kelecegini, tiş siyasetini tayi etmege aqqina imdat bildirtemiz. NATO Ukrainanen munasibetlerniñ suali tek Ukrainağa ve 30 dane ortaqlarğa bağli”, - haberde aytila.

Ondan ğayri Alyan Rusyenen aytişlar keçirmege azir ve oñi kene de NATO-Rusie korüşüvine davet ettiler.

“Bizim Aropa telükesizligi aqqinda  yaqindaki Rusiyeniñ teklifleri aqqinda haberimiz bar.  Rusiyenen iç bir aytişma avropali NATO ortaqlar mesleatlari, esasiy uquq principler, telükesizlik aqqinda vesiqalar esasina keçirelecekler. Rusiye kerginleşüvini azlaştirmaq içün adimler yapsa, biz de işançni inkişaf etmege azirmiz. ATOT bu ğayeler içün uyğun meydaninnen ola”, - beyanatta aytila.

Belli olğani

Bizi Telegram’da oquñız