Işğalciler Meclis başniñ muavinin Nariman celyalovni resmiy şekilde diversiyada qabaatladilar

Любезна Катерина
·
13:52, 16 Aralıqay
Işğalciler Meclis başniñ muavinin Nariman celyalovni resmiy şekilde diversiyada qabaatladilar
Foto menbası: Кримська солідарність

Qirimda işğalciler qirimtatar milliy  Meclis başniñ muavinin Nariman celyalovni, Asan ve Aziz Ahtemovlarini resmiy şekilde diversiyada qabaatladilar. Olarni didersiyada, yani Perevalnoe koünde gaz boruniñ patlavina, patlav aletniñ elastındanda , 105 bin ruble (38,6 tbin grn) zarar etüvine ve Rusiye mudafaa habilietniñ bozuvina qabaatladilar. 

Buni advokat Mikola Polozov Facebook saifesinde haber etti.

“Qabaatuvlar boyle:  RF cinaet qanunnameniñ «a», «b» 281 m. 2 qsm, 222.1 m. 4 qsm,   226.1 m. 3 qsm. Nariman, elbette iç bir qabaatluvnen razi olmadi”, - Polozov aytti.

qoruciniñ aytqanina kore, celyalov “mahkemede” öz qabaatsizliğini isbatlamağa niyet ete. O advokatinnen beraber dava materiallarinnen taniş olalar. Tevqifhane qabaatluv neticeni 2022 seneninbaşinace “prokuraturağa” yollamağa istey, ceriyan ise yanvar'niñ soñuna başlanacaq.

“Narimannen taniş olğan adamlar añlaylar ki, vesiqada tasvir etilgen malümatlar - quvetçilerniñ tasavurlaridir. Nariman qayda ve siyasiy nefret qayda? Nasil radikal fikirler? Kimni o cinayet gruppağa celp ete edi? Aksine, Narimanniñ işğal ukümetke munasibetini pek yimşaq sayya ediler. Amma FTH içün farqi yoq. Dava olsa - statistika, demek yildizlar ve bücetler de bar”, - Polozov aytti.

Belli olğani

  • İlk küz aynıñ 3 ve 4 Aqmescitte ve Kezlevde beş qırımtatarını Perevalnoye köyündeki gaz borusınıñ patlavında şübesi boyunca tevqif ettiler (iş adamı Eldar Odamanov, ağa-qardaş Aziz ve Asan Ahtemov, Şevket Üseinov ve qırımtatar halqnıñ Meclis başı Nariman Celâlnı).
  • İlk küz aynıñ 6 işğal “makemesi”, tutıp alınğan qırımtatarlatnı tevqif etken.  
  • İlk küz aynıñ 22 Nariman Celâlovnıñ qabaatlavını teşkil etilgen gruppası terkininde diversiyasına deñiştirip quvetleştirdiler. O ise - 12’den 20 yılğa qadar azatlıqtan marum etüvini közde tuta. Bundan da ğayrı, onı teşkil etilgen gruppasınıñ terkibinde patlayıcı malzemelerniñ qanunsız satın aluvında, alıp berüvinde ve saqlanuvında qabaatladılar.
  • İşğal etilgen Qırımda qırımtatar milliy Meclisnıñ baş muavinini Nariman Celâlovnı bir nomeralı  N.І. Balaban adlı “Qırım cumhuriyetnıñ psihiatrik hastahanenıñ”15 bölügine mecburiy ekspertizağa yolladılar.
  • Qasım aynıñ 1 imaye tarafı, Celâlovnıñ davasında “makemeniñ” keçirilmesine şikâyet etken. 
  • Aqmescitte tevqif etilgen qırımtatar faali ve siyasetçi Nariman Celâl, advokat Nikolay Polozovğa hastahanesindeki şaraitler aqqında tarif etti.
  • Meclis baş muavini Nariman Celâlovğa yañı qabaatlavlarnı qoydılar. Bu sefer patlayıcı tertibatnıñ elastında.
  • Qırımdaki işğal mahkemesi ilk qış aynıñ 3 Nariman Celâlovnıñ apisi sebebinden berilgen apellâtsiya şikâyetini red etti.

Bizni Telegram’da oquñız