Kefede işğalciler Kurtumer Çalgozov Qirimtatarini toqtattilar

Любезна Катерина
·
12:46, 14 Aralıqay
Kefede işğalciler Kurtumer Çalgozov Qirimtatarini toqtattilar
Foto menbası: Кримська солідарність

Sali kunü, ayriliq ayniñ 14  Qirimniñ şarqinda, Kefe tarafinda Primorskoe koünde işğal quvetçiler 23-yaşindaki Kurtumer Çalgozov Qirimtatarini toqtattilar.

Buni Qirim birdemligi” haber etti.

Saat 05:15 oniñ evine tintüv keçirdiler, o uç saat devam etti. Çalgozovniñ mabil telefonini çekip aldilar. Aqrabalarini tintüv porotokolini imzalamağa mecburladilar. Kurtmerniñ anasi, babasi ve eki yifaq qiz qaodaşi bar. Tintüv başlağanğanda episi evde bulunğan ediler. Eñ yifaği 7 yaşinda.

Toqtatilğan adamniñ anasi Selime Çalgozova aytti ki, omür arqadaşini divanğa yiqtilar, lyakin silyanen qorquzmadilar.

“Oğlum  qarşilarina çiqti, oñi bir adam aqqinda soramağa başladilar. O bilmey dep cevap berdi. “Biz minda şimdi intüv keçirecemiz”, - ayttilar. Er şeyni devirip, bir şey qidirmağa başladilar. Olar narkotiklerini, yasaq etilgen edebiyatini, silyalalarini qidirğan ediler. Tintüvden soñ oğlumi alip ketecekler dep ayttilar. “Biz oñi ozümiz keterrecemiz ya da para beri yollacamiz”, - ayttilar, - lyakin ne erge ve nasil maqsadinnen alip kettiler - aytmadilar”, - haber etti.

Aqrabalarniñ Çalgozov nasil sebebinden toqtatildi bilmeyler, amma olar “politsiyağa” hatip etip, qirsizlanğani aqqinda beyanat yazdilar, çünki oğlularniñ kerçek bulunmasi ve oña qarşi nasil areketler keçireler haberleri yoq.

Toqtatilğan adamniñ aqrabalari haber ettiler ki, Kurtumer furuncıliqta çalişa, sportnen, yani ciu-citsu oğraşa ve vaqit vaqittan dostinnen beraber çeşit türlü yarişlarda iştiraq ete.


Menba: “Qirim birdemligi”