Rusieni “Qirim platformasi” ve Ukrainağa silya temini raatsizlata - Kuleba

Анастасія Діденко, Любезна Катерина
·
15:00, 14 Aralıqay
Rusieni “Qirim platformasi” ve Ukrainağa silya temini raatsizlata - Kuleba
Foto menbası: УНІАН

Ukraina tiş işler naziri Dmitro Kuleba beyan etti ki, oniñ zenaatdaşlari ruslarnen subetlişkende eşiteler ki, Rusieni “Qirim platformasi” ve Ukrainağa silya temini raatsizlata. 

Buni o ayriliq ayniñ 14 brifing devaminda haber ettiler.

“Rusiye añlay ki, “Qirim platformasi” - bu koalitsiyaniñ bulunmani resmiyleştirdi. Olar Qirimniñ işğalinnen iç bir vaqit razi olmazlar ve Rusiege ukrain yarimada territoriyasigda oz' bulunmanen razi olmağa mecburlamaq olmazlar”, - Kuleba beyan etti. 

Aytqanina kore, rus tecavuzine qarşiliq çerçivisnde Ukraina Qirim deokkupatsiya siyasetine ayri diqqat ete. Bu bağlamda Kuleba fikir ete ki, Qirim platformaniñ tarihiy muvaqieti bar. 

“Halqara korüşüvlerimiz boyle başlanalar - nazirler zenaatdaşlarimiz bizni bu mekhanizmniñ işletüvinnen hayirlaylar. Bu qiyin bir vazife edi. Amma biz oñi yapmağa çare taptiq. Bu Ukraina tarihine eñ balaban tarihiy tedbir edi, anda 46 vekilyaet iştiraq etti. Bu zamandan biz “Qirim platformani” inkişaf etemiz, oñi halqara munasibetlerine qaviyleştiremiz. Tünevin  Berlinde “Qirim platformasi” sebebinden balaban siyasiy konferentsiya keçti. Qirim problematikasi mevzusina bağişlanğan  BHT General asambleyaniñ rezolütsiyasina “Qirim platforma” añila. Demek, şimdiki vaqitinda “Qirim platformasi” halqara munasibetler sistemasina kirsetile”, - atti.

Bizni Telegram’da oquñız.