G7 ülkeleri RF, Ukrainağa ücüm etse, oña “ciddiy masraflarnı” vade eteler - Bloomberg

Присяжнюк Владислава
·
12:21, 12 Aralıqay
G7 ülkeleri RF, Ukrainağa ücüm etse, oña “ciddiy masraflarnı” vade eteler - Bloomberg
Foto menbası: Reuters

“Büyük yedilik” (G7) devlet azaları, Ukrainağa rusiye arbiylerni kirsetecek alda RF prezidenti Vladimir Putinge rastkelecek olğan “ciddiy masraflarına” dair bir fikirge keldiler.

Bunıñ aqqında şahsiy menbalarına atıf eterek Bloomberg bildire

Qayd etilgeni kibi, Moskvanen Ukrainanıñ sıñırında öz arbiylerniñ yerleştirüvi, Liverpulde “Büyük yedilik” tışqı işler nazirlerniñ körüşüvinde “kün tertibindeki ilk yerine cenkke dair qorqularnı bildirdi”. 

Gizli olaraq qalmağa istegen amerikalı devlet departamentteki vekiliniñ sözlerine köre, muzake iştirakçıları, Kreml tarafından yerleştirüvine cevap olaraq eda etilecek olğan tedbirlerni muzakere etken ediler. 

Tafsilâtlıca oquñız: Eger RF Ukrainañin devletliğini kene de bozsa, o siyasiy ve iqtisadiy koremeni odemege mecbur olacaq - Almaniya TIN

AQŞ başqa resmiy vekili, “Putin, Ukrainağa kirse, ciddiy aqibetlerine rastkelecegi” aqqında yekün çekti. Ülkelerniñ keñiş gruppası, ayrıca “Büyük iyedilik” devlet azaları “bu stsenariyge köre masraflarnıñ amelge keçirilmesine qoşulacaqlar” dep emin olğanını bildirdi. 

AQŞ devlet departamentinden Reuters sübetdeşi, müzakerelerni “şiddetli” dep tasvir etip Rusiyenen kerginleşüvniñ başqa yerge yerleştirüvine diplomatik yolunen yetmek daa mümkün. 

Tafsilâtlıca oquñız: Rus orduları sınırda: qoquzma ya da ucum telükesi

“Eger Rusiye, bu yolunen keynege qarar berse, cevap olaraq ciddiy aqibetler ve masraflar olacaq, ve G7, bu fikirde bir kele. Müzakere etkenimiz masraflarnıñ çeşiti, tez sürette amelge keçirilmesi içün işlep çıqarılğan ediler”. 

Belli olğanı

  • AQŞ NATO devletleri ve Rusiye ile muzakere keçirmege niyetlene. Aytışma, devaminda deeskalatsiya adimleri muzakere etilecekler.
  • Amerika Qoşulğan Ştatlarnıñ ordu Generalı Mark Milli beyan etti ki, Ukraina sınırlarnıñ yanında qayd etilgen arbiy faaliyeti ve Kremlnın\ tecavuziy siyaseti raatsızlığını celp ete.
  • Pentagonnıñ başı Lloyd Östin beyan etti ki, AQŞ ukrain sınırları yanında olğan Rusiyenıñ areketlerini nezaret eteler. O Rusiyeni Minsk añlaşmalar ile areket etmege çağırttı.
  • Amerika prezidenti Co Bayden Ukraina prezidentine Vladimir Zelenskiyge aralıq ayniñ 9  telefon etip, Rusiye prezidenti Vladimir Putin arasinda olğan muzakereñin neticelerini haber etmege istey.

Bizni Telegram’da oquñız