Reintegratsıya nazirligi, işğal etilgen Qırımnen memuriy sıñırından naqil etüvine yasaq etilgen ya da sıñırlanğan mallarnıñ cedvelini tesbit etti

Присяжнюк Владислава
·
14:30, 07 Aralıqay
Reintegratsıya nazirligi, işğal etilgen Qırımnen memuriy sıñırından naqil etüvine yasaq etilgen ya da sıñırlanğan mallarnıñ cedvelini tesbit etti
Foto menbası: Суспільне Крим

2021 senesi ilk qış aynıñ 7’den Ukrainanıñ vaqtınca işğal etilgen territorayalarnıñ Reintegratsıya nazirliginen 2021 senesi qasım aynıñ 23’den “İşğal etilgen Qırımnen memuriy sıñırından naqil etüvine yasaq etilgen ya da sıñırlanğan mallar cedveliniñ tesbit etüvi aqqında” 258’ci emiri amelge keçirilgen.

Bunı Herson VDM matbuat hızmeti bildire

Qayd etilgeni kibi, emir, grajdan şahıslar içün vaqtınca işğal etilgen territoriyalarınen memuriy sıñırınıñ keçüv ceryanını sadeleştirmek kerek. 

Ayrıca, Qırımnen memuriy sıñırından naqil etüvi içün izin berilgen şahsiy şeyler cedveline qullanuv alâmetlerni taşığan ve qullanuv alâmetlersiz olıp şahsiy şeyler olaraq taşılğan mallar ait olalar. 

Daa emir ile qullanuv alâmetlersiz olıp memuriy sıñırından şahsiy olaraq naqil etilgen şeyleriniñ fiyatı/ağırlığı/miqdarınıñ sıñırlavları tesbit etilgenler:

  • Ukrainanen nezaret etilgen territoriyalatından vawtınca işğal rtilgrn territoriyasına - sıñırlavsız;
  • vaqtınca işğal etilgen territoriyasından Ukrainanen nezaret etilgen territoriyalarına - umumiy miqdarı 10 000’den ziyade olmağan grivnası olğan ya da bir şahısqa 75‘ten ziyade kg olmağan (aşayt mallarnıñ er danesi 2 ziyade olmasa ve başqa mallarnıñ 2 ziyare danesi olmasa) soyları.

Daa emir ile memuriy sıñırından şahıslarnen naqıt parasınıñ naqil etüv intizamı da normalanılğan. Böyleliknen, şahıs, memuriy sıñırından 100 biñden ziyade grivna miqdarında olmağan naqıt parasını ya da memuriy sıñırnıñ keçüv künü Ukraina Milliy bankınen tesbit etilgen kursı boyunca çetel valütasını alıp keçire bile.

Miqdar, 100 biñden ziyade grivna olsa, şahıs, paranıñ kelüvi aqqında tasdıq etici vesiqasını köstermek kerek. 

Belli olğanı

  • Ukrainanıñ sıñır devlet hızmeti, vaqtınca işğal etilgen Qırımnen memuriy sıñırındaki kiriş-çıqış nezaret noqtalarında rentgen televizion introskoplarnı pekite.
  • İlk qış aynıñ 1 işğal etilgen Qırımnıñ sakinleri “Kalançak” ve “Çongar” KÇNN aşılanmağa olacaqlar. Sabadan istegenlerini canlı nevbet ile hızmet etmege başladılar. O yerde ekim ile deklaratsiyanı resimyleştirmege de mümkün.

Bizni Telegram’da oquñız.