İşğal mahkeme ilk küz ayında olğan toplaşuvnıñ iştiraqçisını İrina Köpılovanı köreme ödemege mecburladı

Любезна Катерина
·
13:16, 04 Aralıqay
İşğal mahkeme ilk küz ayında olğan toplaşuvnıñ iştiraqçisını İrina Köpılovanı köreme ödemege mecburladı
Foto menbası: Кримська солідарність

İşğal mahkeme davanıñ tekrar baquvından soñ  ilk küz ayında olğan  FTH binanıñ  toplaşuvnıñ iştiraqçisını İrina Köpılovanı köreme ödemege mecburladı.

Bunı “Qırım birdemligi” haber etti.

Başınlan sanitar qaydelernıñ bozuvı aqıqında memuriy protokolnıişğal politsiyağa ğayrıdan işlemege yolladılar, çünki vesiqada aytıla edi ki, Köpılovağa ve şaatlarğa aqlarını añlatmadılar. Bu kere davada şaatlarnıñ yañı malümatları qoşuldı ve politsiya hadimnıñ “raportı” kerekli derecede resmiyleştirgen edi.

Ceryan devamınla “mahkeme” mudafaanıñ “prokurornı”, memuriy protokolnı tizgen “politsiya hadiminı” ve şaatlarını sorğuğa çekken hadiminı iştarqqa celp etmege teklifini red etti.

RF qanunnamenıñ 20.6.1 maddesine (“FV areket qaydelernıñ bozuvı”) köre köremenıñ cemisi 10 bin rubl (3 703 grn) olğan. 

Malümat olaraq

  • İlk küz aynıñ 3 ve 4 Aqmescitte ve Kezlevde beş qırımtatarını Perevalnoye köyündeki gaz borusınıñ patlavında şübesi boyunca tevqif ettiler (iş adamı Eldar Odamanov, ağa-qardaş Aziz ve Asan Ahtemov, Şevket Üseinov ve qırımtatar halqnıñ Meclis başı Nariman Celâlnı).
  • Aqrabaları, jurnalistler, advokatlar FTH binasına kelip, toqtalğan insanlar aqqında malümat bermege talap ettiler.
  • 50 insandan ziyade toqtatılğan ediler. Olar arasında “Qırım birdemliginin” ve “Grani.ru” jurnalistleri Ayder Kadırov ve Nuri Abduraşitov. Olarnı azat ettiler. RF qanunnamenıñ  20.6.1 maddesine (Fevquale vaziyette areket tarzlarnıñ bozuvı)  köre, Ayder Kadırovğa  qarşı memuriy davanı açtılar.
  • Qırımda işğalciler İlk küz  aynin 4 işğal FTH binanıñ toplaşuvı sebebinden adamlarğa kelip, toplaşuvnıñ teşkilâtiçisını qıdırğan ediler.
  • İlk küz  aynin 4 işğal FTH binanıñ toplaşuvı sebebinden adamlarını köreme ödemege mecburladılar.

Bizni Telegramda oquñız