Washington Post ve Bild imkânı olğan Rusiyenıñ Ukrainağa ucumnıñ haritasını derc ettiler

Любезна Катерина
·
12:50, 04 Aralıqay
Washington Post ve Bild imkânı olğan Rusiyenıñ Ukrainağa ucumnıñ haritasını derc ettiler
Foto menbası: BILD

Washington Post ve Bild neşirlernıñ malümatlarına köre, Rusiye 2022 senesi ucumlanmağa ola bile.

"Bild" neşirı haber etti ki, Rusiyenıñ Ukraianğa qarşı ucum planları endi azır, lâkin RF prezidenti Volodimir Pütin olarnı ne zaman yerine ketirmege ve aslında yerine ketirmege kerek mı qararını daa çıqarmadı. Lâkin qayd etile ki, aprelnıñ ordu ketirmesi Kremlnıñ ucumlanmağa niyetini tasdıqlay. 

Böyle, telükesizlik hızmetnıñ vekili ayttı ki, rus ordusı “aynı zamandaşimaliy Qırım tarafından ve şarqıy ve şimaliy işğal etilgen territoriyalardan ücüm etmek imkânları bar”. Ukraina ve NATO RF prezidentnıñ talaplarını körmemezlikke ursalar, bu ucumnıñ yanvar soñuna telükesi bar. 

Ayni zamanda NATO insayderleri fikir eteler ki, böyle ujum üç qısımda yapılmaq mümkün, eger de Ğarpnıñ ucumğa reaktsiyası vazitnıñ qıymet kesüvini deniştirse, er bir qısımı operatsiyanıñ soñunnen olmaq mümkün.

Birinci qısım

Ğarbiy yuqarı zabitnıñ aytqanına köre, birinci qısımda Qırım ve Donbas tarafından ucumı ile Rusiye Ukraina cenübini Moldova ve Romaniya tarafından nezareti astında almağa istey.

Rusiye regionğa baarde Baltik deñızınden ketirilgen desant gemilerine Qırımdan Odesağa  tankları ve ordularını ketirmege istey.

Başqa asker qayd etti ki, Rusiye Odesa şarqında , Fontanka ve Köbleve köyler arasında arbiy desant operatsiyasını keçirmege niyet ete. Rus orduları şeyernıñ şimaliy şarqında keçip, sol tarafqa çevirip, Pridnistrovyağa kelmege isteyler. Böyle olar Ödes etrafını sarmaq olacaqlar.

Ayni zamanda Herson vilâyetinde Dmipro özeni boyu “sptsnaznıñ ava-desan operatsiyaları” keçirecek, olar devletnıñ baş özennıñ köpürlerini blok etecekler ve böyle ukrainlerge suv berüvini qapatacaqlar.

“Qırımdan başından “tek” top ateşi küçlü ukrain noqtalarına açılacaq. O zamanda ukrain orduları köpürler içün qarşılıq etmege olmacaqlar”, - neşirnıñ subetçisı ayttı.

Daa, menba fikirine köre, rus tank qısımları, arbiy-deñız fdltnıñ ve aviatsiyanıñ imdatı ile işğal etilgen Donbastan ğarbiy tarafına areket etecekler, soñ bölünıp bir taraftan Ukrainanıñ eñ müim arbiy merkezine - Zaporijjâ vilâyetine keçicekler.Başqa taraftan işğil etilgen Qırımnıñ tarafına keçecekler. 

Menba: "Bild"

Ekinci qısım

Ekinci qısım devamında Rusiye  Dnipro sol yalısınace bütün şarqıy Ukrainanı zapt etmek içün şimaliy şarqındar ucum etmege ola bile.

Cenknıñ birinci fazasınen muvaziyen Pütinnıñ aviatsiyası ve ballistik raketaları Ukrainıñ arbiy quvetlerini bütün devlet boyu zaifleştirecekler. Rus tank qısımları Lugansk ve Harkiv vilâyetlerde sınırı keçip, Dnipro ve Poltava balaban şeyerlerge keçmege imkânları olur.

“Birinciden, olar şeyerlerini ortağa alıp, elektrikanı, gaznı ve aşayat ketirüvini toqtatacaqlar. Bir qaç aftadan soñ ruslar özreini tinç halqnıñ qurtarıcılarınnen ilân etmege olacaqlar ve ealini sanki açlıqtan ve ölümden qurtaracaqlar”, - zabitlernıñ biri ayttı.

Uçuncı qısım

Uçuncı qısımda şimaliy tarafından ucum etilecek. Belorusiye tarafından Kiyevge. 

“Elbette, böyle telüke cenknıñ başına de bar”, - menbada qayd ettiler.

Bir qaç zamandan soñ rus orduları Ğarbiy Ukraina tarafından temin etüvini kesmek maqsadınnen  Korosten-Uman sınırına keçecekler.

“O zamanda Kiyevnıñ, yani Ğarpnıñ basımı ile, Ukrainanıñ kapitulâtsiyasını bekelemek mümkün”, - menbada ayttılar.

Ayni zamanda alman neşirnıñ subetçileri fikir eteler ki, Ukraina Rusiyenıñ kütleviy ucumına qarşılıq etmege olmacaq. Silâlı quvetler tamamınen yoq etilmeseler, devletnıñ ğapınak keçecekler - menbalarnıñ biri fikir ete.

Neşirnıñ başqa subetçinıñ fikirine köre, “Cavelin” takn qarşı raketalar episi rus tanklar içün yetmezler, "Bayraktar" ise - “rus arbiy uçaqlar içün qolay nişandır”.

Askerler fikir eteler ki, Ukrainanıñ mudafaası içün “Patriot” çeşitnıñ zemaneviy zenit raketalar ve “Garpun” çeşitnıñ gemi qarşı  raketalar kerek. 

“Şimdiki vaqıtında ortaqlarımıh Ukrainağa silâlar teminını muzakere eteler. Lâkin NATO bu qararını çıqarmağa olmaz, bu onıñ mustaqıl azalarnıñ qararı olmağa mecbur”, - ğarpiy telükesizilk hızmetnıñ zabitı haber etti.

Ondan ğayrı, "The Washington Post", istiharatnıñ malümatlarına esaslanıp, haber ettı ki  Rusiyenıñ Ukrainağa mümkün olğan  ucumına 175 bin bin askerler iştiraq etecekler.

“Planlarğa köre, mahsus terkibnıñ 175 bin askeri 100 batalyon taktik gruppalarnıñ terkibine  zırhlı tehnika, toplar ve tehnika ile areket etecekler”, - AQŞ memuriyet vekili haber etti.

Menba: "The Washington Post"