AQŞ Generalı Milli Rusiyenıñ açiq tecavuzını Ştatlar ve NATO devlet-azaları içün telükenen sayya

Любезна Катерина
·
11:14, 03 Aralıqay
AQŞ Generalı Milli Rusiyenıñ açiq tecavuzını Ştatlar ve NATO devlet-azaları içün telükenen sayya
Foto menbası: dialog.ua

Amerika Qoşulğan Ştatlarnıñ ordu Generalı Mark Milli beyan etti ki, Ukraina sınırlarnıñ yanında qayd etilgen arbiy faaliyeti ve Kremlnın\ tecavuziy siyaseti raatsızlığını celp ete. Aytqanına köre,eger  Rusiye Ukrainağa ucumlansa, bu Ştatlarğa ve NATO devlet-azaları içün de havflı olup, bu sebepten olar bu mevzunı faal şekilde muzakere eteler.

Bunı ilk qış aynıñ 3 Reuters haber etti.

Mark Milli Ukraina sınırlarnıñ yanında olğan rus ordularnıñ sayısını açıqtan seslendirmedi, lâkin ayttı ki, onıñ fikiri ile askerlernıñ sayısı resmiy malümatlardan çoq ola.

“Men istibaratımıznen qayd etilgen malümatlarını aydınlatmacam, lâkin biz vaziyetini diqqatnen nezaret etemiz. Bizde çoq malümatlar bar, bu sebepten biz raatsızlanamız”, - AQŞ ordu generalı ayttı.

Şu zamanda o hatırlattı ki, tecavuziy siyasetine baqmayıp, Rusiye ucumnıñ azırluvını red ete. Olar aytalar ki, öz devletnıñ territoriyasında istegen yerde öz ordularını yerleştirmege aqları bar.

“Bu Amerika Qoşulğan Ştatlarnıñ ve NATO devlet azalarnıñ telükesizligine bağlı sualdır. Rusiye tarafından 1991 mustaqıl olğan devletke açıq ucum etilse, onıñ neticeleri de bar”, - Milli ayttı.

Daa o qoştı ki, Ukraina suvereniteti Vaşington ve NATO alyansı içün pek müimdir.

Malümat olaraq