İslandiya Rusiyenı işğal etilgen Qırımnı Ukrainağa qaytarmağa çağırta

Любезна Катерина
·
10:49, 03 Aralıqay
İslandiya Rusiyenı işğal etilgen Qırımnı Ukrainağa qaytarmağa çağırta
Foto menbası: freepik

İslandiya TİN Tordis Kolbrun Reykdal Gilfadottir Stokgolmda beyan etti ki, onıñ devleti Ukraina territorial bütünligine ve suverenitetine tamamınnen imdat bildirte ve RF Ukrainağa işğal etilgen Qırım ile nezaretini qaytarmağa çağırta.

Ükrinform haber etti ki, bunı nazir Stokgolmda ATOT  tış işler nazirler Şuranıñ oturuşına beyan etti ki.

“Biz Ukrainanıñ suverenitetine ve halqara uquq ile qayd etilgen sınırlarına, territorial suvlarına ve territorial bütünligine tamamınen imdat bildirtemiz ve Rusiyeni Ukrainağa işğal etilgen Qırım ile nezaretini qaytarmağa çağırtamız”, - ayttı.

Gilfadottir  daa regiondaki vaziyetnıñ kerginleşüvi rus tecavuznıñ telükesi sebebinden raatsızlıq bildirtti.

Malümat olaraq

  • İşvetsiya merkezinde ilk qış aynıñ 2-3 ATOT nazirlernıñ 28 Şurası keçe. Anda 57 devletlernıñ TİN iştiraq etti. Rusiyenıñ Ukrainağa qarşı tecavuz suali ve Qırımnıñ işğali oturuşnıñ esas sualleri ile muzakere etilgen ediler.
  • ATOT çerçevisinde Stokgolmda  nazirler Qırım platformasını muzakere ettiler.
  • Ukraina TİN Dmitro Küleba başqa tış işler nazirlernen ve NATO devletlerinnen Rusiyenıñ tecavuzını toqtatuv adimlerini muzakere ettiler.
  • Turkiye TİN başı Stokgolmda işğal etilgen Qırımda olğan insan aqlar bozuvına diqqat etti.
  • Ukraina TİN Dmitro Küleba ve Avropa Birliknıñ tış işler ve telükesizlik siyasetnıñ suallerden yuqarı vekili Jozep Börrel RF Ukrainağa qarşı tecavuzı quvetleştirilse, Rusiyege qarşı mümkün olğan iqtisadiy sınırlavlarını muzakere ettiler.