Ukrainada devlet hainligi sebebinden ukrain ADQ sabiq komandanını ğıyabiy makemelecekler 

Любезна Катерина, Олена Стецюк
·
17:34, 30 Qasımay
Ukrainada devlet hainligi sebebinden ukrain ADQ sabiq komandanını ğıyabiy makemelecekler 
Foto menbası: ark.gp.gov.ua

Ukrainada devlet hainligi sebebinden ukrain Arbiy-deñız quvetlernıñ sabiq komandanını ğıyabiy makemelecekler. 2014 senesi o işğalcler tarafına keçti, silâlarını taşlamağa rus askerlernıñ areketlerine qarşılıq etmemege emir çıqardı. 

Bunı Qırım MC prkuraturası öz Telegram kanalında haber etti. Ondan ğayrı kanalda ADQ sabiq komandannıñ işğalcilerge ant etüv videonen paylaştılar.

“Kırım MC ve Aqyar şeyernıñ Yuqarı Baş komandannıñ, arbiy qısımlarnıñ ve bölüklernıñ emirlerini, arbiy qanunnamelernıñ talaplarını qanaatlandırmağa emin etem. Asker mecburiyetimi yerine ketirmege, Qırım ve Aqyar sakinlernıñ yaşayışlarını qorçlamağa söz berem”, - öz nutuğına sabiq komandan aytqan edi.

2014 senesi qabaatlanğan adam ukrain ükümetnıñ emirlerini yerine ketirmege red etti ve Qırımdaki işğal ükümetine hızmet etmege mecburiyet aldı. Ondan ğayrı o silâlarını taşlamağa, RF silâlı quvetlerine qarşılıq etmemege ve işğalciler komandanlığı astında keçmege emir çıqarğan edi. 

Şimdki  vaqıtında oñı 15 yıl apis cezasına makemelemege isteyler. Oñı Ukraina CQ  111 maddenıñ 1 qsm (devlet hainligi), 255 maddenıñ 1 qsm (cinayet taqımnıñ teşkil etüvi ve reberligi ve iştiraq etüvi) ile makemelecekler.

“Qanunlarğa köre, qabaatlanğan adam silâlı qavğalarını toqtatmağa ve keregi olsa, tecavuziy areketlerge deñız tarafından ve başqa USQ bölüklerinnen birleşip, duşmanlarğa qarşılıq etmege mecbur edi. Lâkin o, başqa şahsiyetlerne birleşip, cinayet teşkilâtını yarattı ve Qırımnıñ Rusiyenen işğal etüvine yardım etti. Bu devlet hailiginnen sayla”, - idarenıñ metbuat hızmeti haber etti.

Malümat olaraq

  • Nikokayevdeki merkeziy rayon makemesi, Ukraina Silâlı Quvetlerniñ Arbiy-deñiz brigadasınıñ A1100 Saq deñiz aviatsıya brigadasınıñ arbiy bölge klubnıñ sabıq reberini ğıyaben mahküm etti.