AQŞ, Qırımnıñ Ukrainağa aitligi aqqında Bulğaristan prezidentiniñ bildirüvini alğışladılar

Присяжнюк Владислава
·
09:58, 23 Qasımay
AQŞ, Qırımnıñ Ukrainağa aitligi aqqında Bulğaristan prezidentiniñ bildirüvini alğışladılar
Foto menbası: 5 канал

AQŞ devlet departamenti, Bulğaristan prezidenti Rumen Radevanıñ Qırım-Ukrainadır resmiy mevamına dair bildirüvini alğışladı.

Bunıñ aqqında AQŞ tışqı siyasiy idaresiniñ vekili Ned Prays haber etti.

“Prezident Radevniñ izaatnameni alğışlaymız. Bu izaatnamede Bulğaristan, Ukrainanıñ territorial bütünligine ve suverenitetine öz destegini bildirip Qırım, Ukrainağa ait olğanını qayd etti”, - qayd etti AQŞ Devlet departamentiniñ vekili.

Tafsilâtlıca oquñız: Ortaq munasibetlerge darbe: Küleba, Bulğaristan prezidentnıñ Qırımğa dair sözlerini tefsir etti

Daa hatırlatqanı kibi, Qoşma ştatlar, G7, AB ve NATO ülkeleri “Rusiyenen işğal ıntıluvlarına veşimdiki işğaline baqmadan, Qırım - Ukrainadır umumiy mevamımızda birligini tasdıq ettiler”.

Belli olğanı

  • Bulğaristan prezidenti  Rumen Radev  telemuzakere devamında Qırım aqqında suallerine cevap berdi ki, şimdiki vaqıtında “rus territoriyasınnen” sayıla, bu sebepten  Rusiyege qarşı sanktsiyalarnıñ faydası yoq.
  • Bulğaristan prezidenti Rumen Radev jurnalistlernıñ suallerine kede de Qırım aqqında fikirini bildirtti. Lâkin qoştı ki, yarımadanıñ işğal etüvi halqara uquqnıñ bozuvınnen sayılar.
  • Bu muzakerelerde prezidentnıñ muhalifı professor Anastas Gercikov iştiraq etken edi. O ayttı ki, Qırım - bu Ukrainanıñ territoriyassıdır.
  • Ukraina Tış işler nazirligin Bulğaristannıñ Kiyevde yelçisini Kostadіn Kocabaşevnı celp etti.