Qırım, bir adamğa ait degil - Zelenskiy Qara deñizdeki telükesizligi aqqında

Любезна Катерина
·
11:40, 21 Ekimay
Qırım, bir adamğa ait degil - Zelenskiy Qara deñizdeki telükesizligi aqqında
Foto menbası: Офіс президента України

Ukraina prezidenti Vladimir Zelenskiy, sıñırcılar, USQ ve NATO bölgelerniñ arbiy oqutuvlarnı alğışladı. Onıñ sözlerine köre, ukrain arbiyleri, Avropadaki eñ yahşı arbiylerinen aynı seviyedeki vazifelerni eda etkenlerini kösterdiler. Ukrain başı şunı qayd etti ki, bu oqutuvlar ile Qara deñiz ve işğal etilgen Qırım, bir insanğa ait olmağanı kösterilgen edi. 

Bunıñ aqqında ülke lideri, Çerkassı vilâyetine iş yolculığı çerçiveilân etti, haber ete Prezident ofisi. 

“Qaçıncı sefer dostlarımız - halqara ortaqlarnen beraberlikte Qara deñiz ve ukrain Qırım yarımadamız, bir insannıñ saipligi olmağanını qayd ettik. Halqara seviyede tanılğan territoriyalar ve mustaqil Ukrainamıznıñ sıñırları. Halqara deñiz aqqına Qara ve Azaq deñizlerniñ qaytaruvı ve gemilerniñ telükesizliginiñ qaytaruvı, dünya cemiyetiniñ esas yönelişi olmaq kerek”, - dedi Zelenskiy. 

Daa arbiycilerni “Si Briz”, “Kozak gürsüsi”  “Vızlı üç tişi”, “Birleşken quvetler” kibi oqutuvlarnıñ muvafaqiyetli keçirüvi içün maqtağan. 

Tafsilâtlıca oquñız: Sea Breeze-2021. Halqara oqutuvlarnıñ neticeleri | Pavel Lakiyçuk | Kün mevzusı

Bundan da ğayrı, Ukraina başı qayd etkeni kibi, şimdi sıñırdaki qora elementlerniñ alıp çıqarılması boyunca sızığı ve pilotsız avia sistemalarnıñ qullanuvı boyunca merkezleri açıq olğanları aqqında bildirdi. Prezident, kelecekte ukrainler bu arbiy tehnikasını tek tınç kökte parlaq vaqialar içün qullanacaqlar dep ümüt ete. 

“Biz, ukrainler, uçaqlarımıznı tınç kökte tek parlaq vaqialar, ukrainlerniñ bahtlı yüzler, Donetskteki terrikonlar, Lugansk ve Çerkasstaki boğday tarlar, Azaq ve Qara deñizdeki suvlarnıñ tınç, ve, elbet de ki, Karpat ve Qırım dağlarnıñ güzelliginiñ  qayd etilmesi içün bir kün  qullanacağımızğa işanam”, - qayd etti o. 

Menba: Ukraina prezidentiniñ ofisi

Belli olğanı

  • Silâlı quvetlerniñbaşı, general-leytenant Valeriy Zalujnıy haber etkeni kibi, “Birleşken quvetler - 2021” arbiy oqutuvlarnıñ tek mudafaa maqsadı bar ve olar Ukrainanıñ mudafaa qabiliyetleriniñ köterilmesi içün yöneliş tutalar.
  • Qara deñızde, Ukraina yalıları yanındaSea Breeze-2021 adlı halqara dñız-arbiy oquşlar ve Ukraina DAS ve ABŞ altınci areket flotnıñ umumiy deñız patrul etmesi başlandı.