MTMŞ Ukraina tarihine birinci olğan Devlet mudafaa Plannı qayd etti. Arbiy ekspertnıñ fikiri

Любезна Катерина
·
16:50, 18 Ekimay
MTMŞ Ukraina tarihine birinci olğan Devlet mudafaa Plannı qayd etti. Arbiy ekspertnıñ fikiri
Foto menbası: stopcor.org

Ukrraina milliy telükesizlik ve mudaa şurası Ukraina tarihine birinci olğan Devlet mudafaa Plannı qayd etti. Bu vesiqa sırlı, onıñ deletnıñ “arbiy vaziyetine” munasibeti bar. Areketler planına nasıl vaziyetlerde nasıl organlar areket etmege mecburlar, nasıl sebeplerden territorial mudafaası qoşu yazılğan. Arbiy ekspert Öleg Jdanov haber etti ki,yanılaşqan devlet mudafaa planında episi Ukraina grajdanlarnıñ - prezidentten başlap adiy sakingece vazifeleri yazılğan.

Ukraina Milliy Telükesizlik ve mudafaa  şuranıñ oturuşına arbiy ekspert Öleg Jdanov ayttı ki, işğal etilgen Qırımda keçirilgen qanunsız saylalarnıñ  teşkil etüvine iştiraq etken adamlarğa qarşı şahsiy sanktsiyalarını muzakere ettiler. Şimdiki vaqıtında işğal etilgen Qırımda ve Donbasta saylavlarnıñ keçerüvine yardım  etkenlerine qarşı sanktsiyaları qayd etmege devam eteler. MTMŞ kâtibi  Öleksіy Danіlov ayttı ki 237 insanğa qarşı sanktsiyalar qayd etildi.

Arbiy ekspert Öleg Jdanov ayttı ki, ükümet devletini ucumdan ya da içki qvağalardan qorçalamaq içün  daa de keniş ve tafsilâtlı areket plannı qayd etti.  

"Biz Ukraina silâlı quvetler hadislernıñ sayısını çoqlaştırdıq.  Ondan ğayrı silâlı quvetlernıñ terkibinde biz yañı ordu çeşitini yarattıq. Bu territorial mudafaa ordulardır. Prezident öz içki ve tış arbiy siyasetini şekillendirtti. O territoriyanıñ cenkâver azat etüvine qarşı çıqka. Lâkin men bellesem, başından arbiy plannı azırlamaq, soñ ise bu plannı alıp añlaşmalarğa ketmege kerek", - Jdanov ayttı. 

Malümat olaraq

  • Ukraina Prezidenti Volodimir Zelenskiy Milliy Telükesizlik ve mudafaa  şuranıñ areketi,  Ukraina silâlı quvetlernıñ Arbiy-deñız quvetlernıñ 2031 senegece inkişafı aqqında sırlı qararını imzaladı. Şimdiki vaqıtında Ukraina silâlı quvetler hadimlernıñ sayısı 250 bin insan oldı.