Bugün RF’da ve işğal etilgen Qırımda qırımtatar siyasiy mabuslar üzerinde makemeler olıp keçecek

Присяжнюк Владислава
·
10:31, 15 Ekimay
Bugün RF’da ve işğal etilgen Qırımda qırımtatar siyasiy mabuslar üzerinde makemeler olıp keçecek
Foto menbası: Pixabay

Bıgün işğal etilgen Aqmescitteki Kiyev rayon makemesinde ve Rostov-na-Donudaki makeme basamağında qırımtatarlarnıñ eki makeme oturışı olıp keçecek.

Bunıñ aqqında ombudsmen Lüdmila Denisova haber etti. 

“Bugün RF nezareti astında bulunğan “Aqmescitteki Kiyev rayon makemesinde” Arsen Ahtemov ve Riza Reşetovğa dair makeme oturışları ötkerilecekler”, - denile beyanatta.

Daa şunı qayd etti ki, Rostov-na-Donudaki Cenübiy arbiy bölge makemesinde  “üçünci bağçasaray gruppasına” ait olğan Seytumer Seytumerov, Osman Seytumerov, Amet Suleymanov ve Rustem Seytmemetov iştirakçılarına dair “Hizb ut-Tahrir” degen davasında makeme oturışı ötkerilecek. 

“Halqara cemiyetini nevbetteki makemelerine diqqatını ayırmağa, Rusiye Federatsıyasına basqısını eksiltmemege ve tecavuzcı ülkesinen tevqif etilgen Ukraina vatandaşlarnı serbest etmege çağıram”,- yekün çekti Denisova. 

Belli olğanı

  • İlk küz aynıñ 3 ve 4 Aqmescitte ve Kezlevde beş qırımtatarını Perevalnoye köyündeki gaz borusınıñ patlavında şübesi boyunca tevqif ettiler (iş adamı Eldar Odamanov, ağa-qardaş Aziz ve Asan Ahtemov, Şevket Üseinov ve qırımtatar halqnıñ Meclis başı Nariman Celâlnı). 
  • Tevqif etilgenlerniñ soy-sopları, advokatları  ve başqa insanlar FTH binasına keldiler.
  • 58 iştirakçı tutığ alınğan edi. 56’na dair 10-50 biñ rublesi miqdarında cöremeni közde tutqan RF CK 20.6.1 maddesi boyunca (“fevqulâde vaziyeti vaqtında areket etüv qaidelerine riayet etmemesi ya da onıñ peyda ettirüv havfı”) memuriy protokolları tizilgen edi.