Kilselernıñ vekillerini Ukraina  işğal etilgen territoriyalarına imanlılırnıñ bozuvlarını nasıl qayd etmege ögrettiler

Любезна Катерина
·
14:28, 23 Cevizay
Kilselernıñ vekillerini Ukraina  işğal etilgen territoriyalarına imanlılırnıñ bozuvlarını nasıl qayd etmege ögrettiler
Foto menbası: Духовний фронт України

Kilselernıñ ve diniy teşkilâtlarnıñ  vekillerini olarğa bağlı Ukraina nezareti astında olmağan territoriyalarda, yani Qırımda, Donetsk ve Lugansk vilâyetlerinde taqıp etilgen imanlılırnıñ aqlırnıñ bozuvlarını nasıl  qayd etmege ögrettiler.

Bunı “Ukraina ruhiy frontı” haber etti. 

Seminar iştiraqçiları imanlılarnıñ ve diniy cemiyetlernıñ aqlar bozuvlarnıñ şaatlırınnen muzakere devamında malümat telükesizlik, malümatlarnıñ toplavı ve saqlavı aqqında bilgi aldılır. 

İdmancilar insan aqlar saanıñve halqara gumanitar uquqnıñ temellernıñ halqara standartları aqqında malümat berdiler. Espertler diniy aqlarnıñ ve azatlıqnıñ bozuvları aqqında toplanğan malümatlarını nasıl taqdim etmege tevsiye ettiler. Aytqanlarına köre, bunı uquq qoruci maruza çerçevisinde yapmağa kerek.

Malümat olaraq

  • Seminar Dinniy azatlıq İnstituttınnen,  Felemenk Qırallıqnıñ Ukrainadaki yelçihanenıñ imdatı ile ve “Ukraina ükümetnıñ nezaretı astında olmağan territoriyalarda identik sebebinden taqıplarnı toqtatuv maqsadınnen Halqara cemiyetnıñ Mobilizatsiyası”   DAİ leyhanıñ çerçevinde grajdan azatlıqlar Merkezinnen teşkil etilgen.
  • Diniy azatlıq institutnnı (DAİ) eskpertlerinden ğayrı seminar keçerüvine halqara advokatsiya ve arbiy cinayetlernıñ vesiqalarda qayd etüvinden  halqara idmancilar qoşulğan ediler.
  • 2014 senesinden başlap, DAİ monitoring ete ve vaqıt-vaqıttan  rus ordularnıñ bu territoriyalarğa kelgenleri soñ Qırımda, Donetsk ve Lugansk viyaletlerine imanlılarnıñ alları aqqında iaruzalarını azırlay.