İşğal etilgen Qırımnıñ memuriy sınırına Pütinden mukâfatlarınnen yarımada işğaline iştiraq etken askerini toqtattılar

Любезна Катерина
·
16:57, 22 Cevizay
İşğal etilgen Qırımnıñ memuriy sınırına Pütinden mukâfatlarınnen yarımada işğaline iştiraq etken askerini toqtattılar
Foto menbası: МВС України

İşğal etilgen Qırımnıñ memuriy sınırına, “Kalançak”KÇNN  Pütinnen imzalanğan vesiqalarınnen ve 4 dane mukâfatlarınnen yarımada işğaline iştiraq etken askerini toqtattılar.

Bunı İçki işler nazirliknin presshızmetine haber ettiler.

64-yaşındaki adam “Qırım Cumhuriyetnıñ milliy milislernıñ veteranlar birliknıñ” azası olayu O Ukraina nezareti astında olğan territoriyasına “Kalançak”KÇNN ile kirmege tırışqan edi, lâkin oñıñ şeylerine işğalcilernen berilgen mukâfatlarını taptılar. Bu Pütin imzasınnen olğan vesiqalar ve olarğa bağlı dört lane medal: “Vatan ile yararlıq içün”, “Qırımnıñ mudafaası içün”, “Qırımdaki baarnıñ 5 yıllığı” ve “Qırım baari”. Mukâfatlar 2014-2018 seneleri berilgen ediler..

Teşkerüv devamında belli oldı ki, 2014 senesi toqtatılğan adam vaqıtace işğal etilgen territoriyalarda, yani Qırım Muhtar Cumhuriyetinde peyda olğan qanunsız silâlı taqmlarnıñ azası edi. Olarnen beraber o yarımadaki işhanelerini, devlet teşkilâtlarını ve başqa idarelerini işğal etken edi.

“Ukraina CQ 260 maddesine, yani “Qanunsız silâlı ya da cenkâver taqımlarnıñ yaratuvı” köre şübe çıqarıldı, demek sınırcilar Milliy politsiyağa haber ettiler ve cinayetçinı uquqqorucilarğa berdiler”, - haberde aytıla.Menba: Ukraina İİN

Menba: Ukraina İİN

Malümat olaraq