Esipenko mudafaası oñıñ qanunsız apisnıñ devirini azlaştırmağa niyet ete

Любезна Катерина
·
17:54, 21 Cevizay
Esipenko mudafaası oñıñ qanunsız apisnıñ devirini azlaştırmağa niyet ete
Foto menbası: Кримська солідарність

İşğal Aqmescitnıñ mahkemesinde bugu qabaatluv tarafnıñ eki şaatnı sorğuğa çektiler. Şaatlarnıñ biri - işğal FTH hadimi, başqası  toqtatılğan ve apislengen jurnalistnin Vladislav Yesipenkonıñ mesennin qanunsız tintüvi devamında bulunğan adam. Mudafaa tarafı ise oñıñ qanunsız apisnıñ devirini azlaştırmağa niyet ete.

Bunı içtimaiy Qırımğa advokatı Dmitro Dinze haber etti.

Dinze aytqanına köre, şaat qanunsız taqıqat areketlernıñ kerçegini tasdıqladı. 

“Ernıñ taqıqatını keçirdiler. Yesipenko tehnik tarafından  çoq şeynı añlatmadı, men özüm sorayıp bilmege tırıştım.  O ayttı ki,  taqıqat yerine özü keldi, politsiya hadimi ise bu malümatlarını tasdıqlamağa olmadı”, - ayttı.

Malümat olaraq

  • İşğal Aqmescit rayon makemesine il küz aynıñ 13 “Vladislav Yesipenko davası” ile makeme oturuşı keçti. Oturuş devamında dava esası ile baqılğan edi.
  • Arman ayı Vladislav Yesipenkonıñ ömür arqadaşı haber etti ki, azaplardan soñ adamnıñ siydik-taş hastalığı kerginleşti. Tevqıfhanede oña kerekli tibbiy yardımını etmeyder, bu sebepten oñı acele tibbiy yardım maşnasınnen grajdan hastahanesine alıp ketken ediler.
  • Oraq aynıñ 6 Qırımnıñ işğal makemesi Aqmesjitteki işğal rayon makemesi, Azatlıq Radiosınıñ (Qırım.Aqiqat leyhası) frilanseri Vladislav Yesipenkonıñ tevqifini daa 6 ayğa uzattı. O künü Kiyevdeki Mustaqıllik Meydanında jurnalistnıñ imdat tedbiri keçti.
  • Rusiye işğal FTH Qırımda san ki ukrain “kasusnı” toqtattı. Bu ukrain “Radio Azatlıq” jurnalisti Vladislav Yesipenko edi. Oñı Rusiye Cinayet Qanunamenin 223-1 maddeniñ 1-ci qısımı (ateş silâlarnıñ ya da qısımlarınıñ,  sınırlanğan yenilmeden ğayrı, qanunsız yaratuvı ya da tamiri ya da tuzetmesi) ile qabaatlaylar.