Qırım sakinler astında yapılğan azaplar sebebinden iç bir FTH hadimini daa mesülietke çekmedi

Любена Катерина
·
10:22, 30 Oraqay
Qırım sakinler astında yapılğan azaplar sebebinden iç bir FTH hadimini daa mesülietke çekmedi
Foto menbası: investigator.org.ua

Qırım uquq qorucı taqımınıñ reberi Ölga Skripnik beyan etti ki, Qırım yarımadanıñ Rusiyenen işğal etüv zamandan mabusler astında yapılğan azaplar sebebinden iç bir FTH hadimini daa mesülietke çekmedi.

Bunı o “Ev” telekanalına haber etti.

 Skripnik ayttı ki, işğal etilgen Qırımda toqtatılğan Ukraina grajdanlarına qarşı azaplar yapılğan ediler. 

“Azaplar sebebinden FTH qarşı iç bir açılğan dava yoq. Tek politsiya hadimlerine qarşı bir qaç çıqarılğan qararlar bar. Anda de bir politsiya hadimi başqa hadimini urdı. 

Uquq qoruci ayttı ki, şimdiki vaqıtında Qırımda olğan işğal rus “makemelernıñ”  temeli - grajdan aqlarnıñ ve azatlıqlarnıñ boğması. Bu aqta, insanlar adaletini ne yerde aramağa bilmeyler

“Lâkin qıba cinayetlerini, yani azaplarını, qırsızlıgqlarını yapqanlar endi 7-8 yıl devamında cezasız qalalar”, - Qırım uquq qoruci taqımınıñ reberi ayttı.

Aytqanına köre, şimdiki vaqıtında zorbalıqnen ğayıp etüvler kerçekleri azlaştılar, lâkin siyasiy mabuslarğa qarşı çıqarılğan apis cezalarnıñ sayısı çoqlaştı. Bu yılnıñ birinci qısımı devamında işğal etilgen Qırımda quvetçiler 33 tintüv keçirdiler, 156 insan toqtatılğan edi. 

“Şimdiki vaqıtında eñ az 105 ukrain grajdanları apislerde qalplı siyasiy davalar ile bulunalar. Demek, qabaatlanğan adamlar iç bir cinayetlerini yapmayıp, işğalnıñ reineleri oldılar”, - ayttı Skripnik.

Vatanperverler narazlıq aktsiyalarını azca keçirmege başladılar, lâkin episi bir mitinglerde iştiraqlar sebebinden olarnı taqıp eteler. O ayttı ki, Ukrainanıñ işğal etilgen şarqıy tarafında de böyle usullarnen qulanalar. 

“Maqsadları - birinciden ukrainağa taraf meraqlarını ve areketlerini toqtatmağa. Bu insanlarını kerçekten yoq etmege isteyler.  Bu sebepten çoqsı mabuslerde apislerde bulunalar”,- uquq qorucisı ayttı. 

Malümat olaraq

  • YUŞ insan aqlar vekili  rus ombudsmenini Tetâna Moskalkovanı ukrain jurnalisti Vladislav Yesipenkonıñ qanunsız toqtatuvnıñ ve azaplarnıñ temelsiz kerçeklerini teşkirmege çağırttı.
  • Vladislav Yesipenko “makemede”azaplar aqqında beyan etti.